Bez Panáka s Wágnerem to měli těžké, nakonec po dni otevřených dveří v obraně prohráli „důstojně“ 1:2, když se trefil karvinský klenot Adriel Ba Loua.

Plzeň v první půli zahodila několik šancí, dva góly ale dala a právě ty rozhodly o její výhře.

Karviné se nepovedlo udržet čisté konto déle než šest minut a něco. Pak otevřel skóre zápasu Kopic, který po pasu Kovaříka překonal Berkovce – 1:0.

Havířov (v bílém) porazil Benátky 6:3.
Havířov doma zabral a porazil Benátky nad Jizerou

Domácí měli hodně prostoru a vytvářeli si další šance. Berkovec zastavil střelu Chorého, ještě lepší zákrok předvedl zblízka proti Čermákovi.

Viktoriáni se dočkali druhé trefy až po půlhodině hry, kdy precizním trestným kopem přes zeď k tyči skóroval Procházka. S tím nemohl Berkovec udělat nic – 2:0.

Další pokus slovenského záložníka pak ještě škrtl o břevno.

Karvinští mohli před pauzou z ojedinělé akce snížit, ale Hruška pohotově vyškrábnul pokus Guby.

Karvinští (v zelenkavém) podlehli Plzni 1:2.Zdroj: Zdeněk Vaiz

Po obrátce se domácí snažili spíš držet míč a nepouštět Karvinou do blízkosti brány. Postupem času ale byli pasivní a hosté toho využili, když cizelérský nákop Guby za obranu převzal Ba Loua a perfektně zakončil – 2:1.

Míč mu při zpracování v rozhodující chvíli neodskočil. Přesně při tomto momentu viděl český fanoušek rozdíl mezi průměrným a nadstandardním hráčem.

Ve zbytku zápasu se toho už moc nesemlelo, Berkovec ještě vyrazil ránu Limberského a po závěrečném hvizdu rozhodčího mohli všichni přítomní sledovat ohňostroj, který se rozpoutal nad plzeňským stadionem.

Karvinský trenér Norbert Hrnčár po utkání sportovně popřál Plzni k výhře. „A také hlavně k postupu do jarní fáze Evropské ligy. Speciálně to přeji Pavlu Vrbovi, který je fantastický trenér i člověk. A k zápasu: První poločas jsme působili ustrašeným dojmem, přestože jsme hráče nabádali k tomu, aby byl jejich výkon naopak srdnatý a abychom Plzni její roli co nejvíc znepříjemnili. Zatáhli jsme se příliš do defenzivy a Plzeň si pak svou kvalitou vytvořila šance,“ rekapituloval Hrnčár.

Jeho svěřenci naopak ty své nevyužili ke kontaktnímu gólu. „Když už jsme se dostali před vápno soupeře, Plzeň nás dovnitř nepouštěla. O přestávce jsme proto kluky nabádali k větší aktivitě a lepší defenzivní činnosti, což se naplnilo. Plzeň už tam toho moc neměla, my jsme snížili, ale na vyrovnání už jsme neměli dostatek sil,“ uznal Hrnčár.

Viktoria Plzeň – MFK Karviná 2:1 (2:0)

Branky: 7. Kopic, 33. Procházka – 68. Ba Loua. Rozhodčí: Pechanec – Melichar, Hock. ŽK: Hubník (P). Diváci: 5521.

Karviná: Berkovec – Čolič, Krivák, Janečka, Moravec – Budínský, Smrž (65. Mertelj), Ba Loua – Galuška, Ramirez (77. Dramé), Guba (86. Lingr). Trenér: Hrnčár.

Házenkáři Karviné (v zeleném) si poradili s dosud bezbodovou Litovlí.
Házenkáři Baníku přezimují v čele
Likvidace pokračuje. Residomo bourá další domy v problémové lokalitě.
VIDEO: Likvidace pokračuje. Residomo bourá další domy v problémové lokalitě