Karviná prohrála v Plzni 1:2, těsný výsledek ale není žádnou tragédií, přestože body pochopitelně chybějí.

„Hlavně ta druhá půle nás povzbudila. Najednou jsme zjistili, že se s Plzní dá hrát,“ připustil Guba.

Jedním dechem ale dodal, že právě toho se možná někteří karvinští hráči paradoxně zalekli. „Myslím, že jsme mohli z té druhé půle vytěžit i víc, než jenom ten jeden gól. Ale to už si musí každý vyhodnotit sám, jestli jel na hranici svých možností, nebo do toho mohl dát i víc,“ vykládal po zápase.

Karvinští (v zelenkavém) podlehli Plzni 1:2.
Důstojná prohra v Plzni. Trefil se Ba Loua

„Je fakt, že po tom prvním poločase nám už asi chyběly síly, protože Plzeň nás znatelně přehrávala a při tom bránění jsme nechali na hřišti velké množství sil,“ zmínil útočník MFK faktor únavy.

První půle se vlastně podepsala pod konečný výsledek. „Tam nás Plzeň jednoznačně přehrávala, my byli všude pozdě. Ale snažili jsme se plnit pokyny trenéra, zhustili jsme střed, abychom se pokusili zabránit centrům do pokutového území. Jenže soupeř má velkou kvalitu, stejně se tam dostal,“ připomněl brzký gól Kopice.

Za zlomový označil druhý gól Procházky z přímého kopu. „Trefil to krásně a pak už si to Plzeň pohlídala,“ uznal Guba.

Karvinští ve druhé půli ožili. „Tam jsme se zvedli, ale domácí se uspokojili, takže to bylo způsobeno i tím,“ připustil karvinský útočník.

Karviná tak přezimuje v pásmu ohrožení. Co změnit pro jarní část FORTUNA:LIGY? „Musíme zkrátka víc sbírat body. Na podzim jsme je poztráceli i v zápasech, ve kterých jsme byli i lepší. Minimálně o šest bodů víc jsme klidně mít mohli,“ správně upozornil Guba.

Házenkáři Karviné (v zeleném) si poradili s dosud bezbodovou Litovlí.
Házenkáři Baníku přezimují v čele
Před Krajským úřadem v Ostravě demonstrují ve čtvrtek dopoledne Orlované. Zastupitelé mají schvalovat restrukturalizaci nemocnic a personálu té orlovské,ani lidem se to nelíbí.
Změny v orlovském špitálu? Čeká se na jaro. Co bude do té doby?