„Tak sláva. Konečně jsme zase vyhráli. Ani vám nepovím, v čem byl ten rozhodující faktor, ale je fakt, že po předchozí porážce ve Vratimově jsme si dost věcí vyříkali," prozradil trenér Albrechtic Tomáš Vychopeň.

Utkání bylo v úvodní části vyrovnané, pak převzali otěže zápasu do svých rukou domácí a zaslouženě vyhráli.

První poločas se hrál ještě nahoru dolů, dolnolutyňský Macháček se pokoušel pohnout s bezbrankovým skóre, leč neúspěšně. „Tady jsme ještě hráli vyrovnaně," připustil trenér Sokola Lubomír Begany. Po změně stran však už své mužstvo nepoznával. „Hráči to normálně odchodili. Jediní, kdo snesli nějaké měřítko, byl Macháček a gólman Šajer. Říkal jsem po zápase hráčům, že to jsme se mohli rovnou v poločase sbalit a odjet domů, když chtějí předvádět tohle," byl rozezlen Begany.

Albrechtičtí po změně stran jasně režírovali osud zápasu. Nejprve sice přežili tutovku Vanečka, který hlavou netrefil odkrytou bránu, ale pak si před soupeřovou šestnáctkou dělali, co chtěli. Úvodním gólem asi překvapili obranu Lutyně – Novák špatně vystřelil, balon šel na Paříka, ale Dorozlo si zakřičel, že má míč on, Pařík mu jej přepustil a byl z toho vedoucí gól. „Z nevydařené střely vydařený gól," glosoval to Vychopeň.

Kociolek pak zařídil druhou branku, když proti přesile vybojoval penaltu, kterou T. Věčorek, hrající netradičně na stoperu vedle svého bratra Aleše, proměnil – 2:0.

„Za ten druhý poločas jsme si tři body zasloužili. Soupeř nás patrně podcenil - nejspíš si myslel, že budeme pokračovat v tom výsledkovém marasmu, ve kterém jsme se celé jaro potáceli. Doufám, že to teď přejde na někoho jiného," modlí se Vychopeň.

„Takhle odevzdaný výkon jsem už dlouho neviděl. Vždyť ty Albrechtice byly doposud trapné," láteřil po zápase jeho protějšek Begany. „Ale druhý poločas, jako by nás někdo vypnul. Soupeř se potřeboval chytit a zase jsme to odnesli my. Nevím, co to mělo znamenat, jestli to snad byla nějaká sabotáž na trenéra? Nevím. Doufám, že něco podobného se už nebude opakovat," zlobil se Begany.

Baník Albrechtice – Sokol Dolní Lutyně 2:0 (1:0)

Branky: 56. Dorozlo, 62. z pen. T. Věčorek. Rozhodčí: Mikošek. ŽK: 1:3. Diváci: 150.

Albrechtice: Hekera – Kroužek, A. Věčorek, T. Věčorek, Čoček – Smiga (55. Novák), Pařík, Dorozlo, Žyla (80. Rohel) – Kociolek (85. Šlampiak), Korzeniowski. Trenér: Tomáš Vychopeň.

D. Lutyně: Šajer – Kudlík, Vávra, Hanusek, Šimek (76. T. Fismol) – Havlásek (46. Twrdý), Velký, Szkuta, Pěgřim – Vanečko, Macháček. Trenér: Lubomír Begany.