„To byla taková divoká šestiminutovka. Po soupeřově snížení z poměrně laciné situace, jsme naštěstí dali ještě třetí gól, kterým jsme domácím definitivně odskočili. Táborsko se pak v závěru ještě o něco snažilo, ale už to byl takový platonický tlak," přiblížil poslední část zápasu karvinský útočník.

Ten si pochvaloval, že tři body přišly pro Karvinou v pravý čas. „Všichni jsme si uvědomovali důležitost zápasu. Být to opačně, jsme v regulérním boji o záchranu. Vlastně v něm pořád jsme, nemá cenu si nic namlouvat, místo o postup bojujeme letos holt o záchranu," přitaká Besta.

Jak z toho ven? „Bojovat. Tyto zápasy jsou o vůli. Nesmíme se nechat zlomit případnými nezdary. A že už jsme jich letos zažili dost. Vlastně to pro nás v Táboře byla první venkovní výhra," oddechl si Besta. Tenhle strašák už karvinský tým strašit nebude.

„Důležité jsou pro nás ale ty body. Co nejdříve se chceme odlepit od týmů, které jsou za námi," vyhlašuje jasný cíl. Sám by k němu rád přispěl dalšími brankami. „Ale nebudu se vůbec zlobit, pokud je dá někdo jiný. Ať je dá klidně gólman po rohu v 90. minutě," zubí se autor pěti letošních branek.

Důvěru trenéra Mazury by měl mít. Trenér zná z působení v Brně jeho, on zná dobře trenéra Mazuru. I proto uvítal, když byl mužstvu představen jako nový kouč právě on. „Vím, že trenér hodně dbá na pozornou obranu a já jsem si zase jistý, že když budeme v zápasech dlouho držet čisté konto, tak se vepředu prosadíme. Kvalitu na to máme a pod trenérem Mazurou určitě půjdeme nahoru," míní Besta.

Více v tištěném vydání Deníku