V první půli to byli překvapivě hosté, kteří měli míč častěji na kopačkách, respektive na svých hlavách, protože vodou nasáklý terén nedovoloval kombinaci, a tak byly nakopávané míče logickým herním prvkem, ke kterému se hráči uchylovali.

Hned první šance hostů skončila po přímém kopu na tyči, za dvě minuty se do palebné pozice dostal domácí kapitán Janík, ale střelou z osmnácti metrů trefil pouze spoluhráče na hranici malého vápna.

Hosté pak v pokutovém území vytvořili závar, Brunclík ale na míč nedosáhl. Po půlhodině hry si za domácí obranu naběhl Husovský, ale Paleček byl u míče dřív a balon ukryl ve svém náručí.

Poslední minuty první půle přinesly solidní příležitosti Karviné, v obou figuroval Kubiena. Nejprve orazítkoval břevno a minutu před pauzou po kostrbatém přečíslení přestřelil bránu.

Po změně stran Karvinští viditelně přidali. Většinu akcí ale nedotáhli do konce, kromě Ondřeje Cverny, který jako jediný překonal hostujícího gólmana.

Dolní Benešov hrál sympaticky, vytvořil si dvě gólové šance, z toho jednou nastřelil břevno.

„V bojovném utkání a na těžkém terénu jsme tři body doslova vydřeli. První poločas nebyl z naší strany ideální, pustili jsme soupeře do několika šancí a sami si vytvořili pouze jednu. Druhá půle už byla jiná. Zlepšeným pohybem jsme si vytvořili převahu a nakonec aspoň ten jeden gól dali," byl rád za vítězství trenér Karviné B Jan Pejša.

MFK OKD Karviná B – MSA Dolní Benešov 1:0 (0:0)

Branka: 69. O. Cverna. Rozhodčí: Dresler. ŽK: 0:4. Diváci: 80.

Karviná B: Paleček – Káňa, Uvíra, V. Cverna, Nowinski – Taraba, Roman – O. Cverna, Janík, Limanovský (90. Pavlík) – Kubiena (82. Ryšavý). Trenér: Jan Pejša.

Další zápas hraje Karviná B v neděli v Šumperku.