Svěřenci Marka Poštulky zvládli jednu z klíčových bitev sezony a po výhře v Krnově mají před druhými Heřmanicemi stále náskok sedmi bodů.

Utkání ve prospěch Bosporu rozhodl deset minut před koncem střídající útočník David Jatagandzidis, když využil chyby domácích ve středu hřiště a uspěl proti brankáři i dobíhajícím obráncům (video z gólu ZDE).

„Dostal jsem krásnou přihrávku, udělal jsem kličku brankáři, po níž jsem se dostal z úhlu a nevěřil jsem si na střelu pravačkou, tak jsem to raději zasekl a trefil lépe, než jsem sám čekal," popsal Jatagandzidis vítěznou trefu, kterou si vysloužil z rukou Marka Poštulky láhev. „Když jsem nastupoval, řekl jsem mu, ať mi dá deset minut na gól. A vyšlo to," pousmál se Jatagandzidis.

„Byl to pro nás hrozně důležitý zápas, protože jsme chtěli Krnov porazit a udržet si náskok v čele. Navíc jsem nikdy nezažil, že by ostatní měli z mé branky tak velkou radost," dodal šestadvacetiletý střelec, který tak zaznamenal dvanáctý gól v sezoně.

Také Marek Poštulka byl spokojený. A nejen s výkonem. Jeho tým si vytvořil v utkání řadu šancí, ovšem Ferenc, Vaclík, Hanus, Kubinski ani Socha proti gólmanu Řeháčkovi skórovat nedokázali.

„Z obou stran to byl výborný zápas a také Krnov měl několik šancí. V desáté minutě trefil z trestného kopu břevno a v závěru nás stejně jako v Bílovci podržel Svrča (brankář Jakub Švrčina), když skvěle chytil hlavičku a zachránil naše vítězství," ocenil Poštulka.

Jan Laštůvka v roli kapitána přivádí svůj tým do zápasu proti Spartě.
Jan Laštůvka po Spartě: Od toho tam jsem, abych něco chytil

Koneckonců, ani remíza by Bohumínu nemusela vadit, ale výhra z půdy čtvrtého týmu tabulky se určitě počítá. „Byl to náš nejlepší výkon venku," uznal Poštulka. „Na hřišti nebyl jediný slabší článek, takže musím kluky pochválit. Všichni to odjezdili, odmakali, byli jsme silní na míči a všechno nám šlapalo," doplnil.

Bohumín tak z těžkého venkovního dvojzápasu Bílovec – Krnov získal šest bodů a pět kol před koncem se významně přiblížil postupu. „Ve dvě vítězství jsem doufal, věřil jsem ale spíše ve čtyři body, takže jsme to zvládli nad očekávání. Pořád si ale musíme uvědomit, že nemáme nic jisté a musíme jet dál. Pokud však budeme pokračovat v takových výkonech, tak se nemusíme nikoho bát," uvedl Poštulka.

V krajském přeboru se už blíží velký šlágr, v němž Bohumín pojede na hřiště Heřmanic. To ale bude až příští týden. Ještě předtím čeká Bohumín nedělní derby se silným Českým Těšínem. „V tabulce pravdy máme plus 22, což je úžasné, ale teď to musíme potvrdit doma, aby ty venkovní body měly absolutní hodnotu," zakončil Marek Poštulka.

FK Krnov – Bospor Bohumín 0:1 (0:0)

Branka: 81. Jatagandzidis. Rozhodčí: Lakomý – Pala, Tvrdý. ŽK: 2:1. Diváci: 325.

Bohumín: Švrčina – Šiška (20. Ferenc), Socha, Košťál, Kalous – Sittek, Vaclík (88. L. Poštulka), Palej, Nowinski (90. P. Poštulka) – Kubinski (69. Jatagandzidis), Hanus. Trenéři: M. Poštulka a Kempný.