„Pořád to látáme, jak se dá. Do Břidličné nemohli odjet Seget s kapitánem Košťálem a po utkání máme mimo hru zraněného Kukuliače a vykartovaného Ciesarika," bědoval trenér Bohumína Marek Poštulka.

Jeho svěřenci vytěžili z prvních šesti zápasů slabé čtyři body. „Je to špatné, nemáme formu, body sbíráme těžce. V Břidličné to bylo podobné. Uškodilo nám odstoupení stopera Kukuliače po půlhodince hry. Sotva dal do pořádku koleno, se kterým dlouho laboroval, tak si přivodí výron v kotníku. Museli jsme pak přeskupit řady," vyprávěl Marek Poštulka.

Nažhavení domácí, kteří spolu s Těšínem a Polankou bojují o to, kdo se více vzdálí poslednímu Brušperku, se ujali vedení po minele Górnioka, po níž Holčák využil přečíslení tři na jednoho.

Do poločasu stihli domácí ještě jeden gól. „To asi byla chyba. Stav 10 se ještě dal řešit," zalitoval Poštulka.
Po změně stran se Bohumínští vzpamatovali, začali Břidličnou přehrávat a Jatagandzidis také brzy vykřesal jiskřičku naděje. V době největšího tlaku ji ale zadupal do země nesmyslným oplácením na zemi pruďas Ciesarik a byl vyloučen. „Zbytečné oslabení. Mohli jsme se pokusit ještě o srovnání," glosoval to Poštulka.

Celý druhý poločas skrápěly hřiště provazce deště, takže terén se stával čím dál tím více nehratelnější. Přesto Jiřičný dokázal bombou pod břevno zvýšit na 3:1, a to byl pro hosty konec nadějí.

Po závěrečném hvizdu se na hřišti málem strhla mela, protože rozdivočení domácí fanoušci za nečinného přihlížení domácí pořadatelské služby si to ještě chtěli s bohumínskými hráči vyřídit ručně stručně. „Jo, to bylo docela divoké, můžeme být možná rádi, že domácí vyhráli. Nevím, co by bylo, kdyby to mělo být naopak," zasmál se trenér Poštulka.

Kovohutě Břidličná – FK Bohumín 3:1 (2:0)

Branky: 20. a 41. Holčák, 74. Jiřičný – 50. Jatagandzidis. Rozhodčí: Takáč. ŽK: 2:2. ČK: 70. Ciesarik (B). Diváci: 103.

Bohumín: Goj – Poštulka, Šiška, Kukuliač (33. Ciesarik), Gorniok – Šindler, Graňák, Socha, Kubinski – Sittek – Jatagandzidis. Trenér: Marek Poštulka.