Fotbalisté Bohumína i přes masivní převahu v počtu šancí nenavázali na červencový triumf v rámci předkola MOL Cupu (4:2) a tentokrát na vlastní půdě s Dolním Benešovem jen remizovali 1:1.

Jediným úspěšným střelcem Bosporu byl krátce po přestávce Jakub Sittek, který se štěstím a s pomocí hostujícího obránce dostal míč za jinak vynikajícího brankáře Hampla.

„Je to určitě ztráta. Myslím, že kdo tady byl, tak viděl pěkný fotbal z naší strany po celých devadesát minut. Měli jsme spoustu šancí i náznaků, ale bohužel, štěstí stálo na straně soupeře, který využil jednu standardku,“ poukázal asistent trenér Bohumína Martin Kempný na trefu Labudy po rohovém kopu z 55. minuty.

Bohumínští (v nových žlutých dresech) remizovali s Dolním Benešovem.Zdroj: Pavel Sonnek

Jinak se ale musela činit především hostující obrana v čele s brankářem Davidem Hamplem. Ten už v první minutě tváří v tvář vychytal Ptáčka, stejný souboj se stejným výsledkem se pak opakoval i krátce před pauzou.

„Byl skvělý, už nás podržel ve třetím zápase,“ chválil kouč Dolního Benešova Marcel Melecký svého svěřence.

Ve druhé půli pak na Hamplovi ztroskotal opět Ptáček a navíc také několik dalekonosných střel z kopaček Richarda Vaclíka či Františka Hanuse.

Kempný přiznal, že se Bospor trochu trápí v zakončení. „V týmu máme dva tři nové hráče, stále se to sehrává, takže to může být způsobeno tím, nebo jde také o nováčkovskou daň. Přece jen v Jeseníku jsme ve středu také vedli 1:0, přesto jsme nakonec odjeli bez bodu. Myslím si ale, že mužstvo je tak zkušené, že by to mělo být schopné dohrát do konce,“ vysvětloval Kempný.

Bohumínu tak nepomohly ani nové dresy, ve kterých premiérově jeho hráči nastoupili. „Všichni ale věříme, že se to zlomí co nejdříve. Třeba už v sobotu v Novém Jičíně,“ dodal.

FK Bospor Bohumín – FC Dolní Benešov 1:1 (0:0)

Branky: 47. Sittek - 55. Labuda. Rozhodčí: Kneisl – Trigas, Vrťo. ŽK: 4:7. Diváci: 400.

Bohumín: Švrčina – Sittek, Ferenc, Košťál, Socha, Baculák – Halaška, Palej, Vaclík (77. Kubinski), Nowinski – Hanus – Ptáček (77. Jatagandzidis). Trenéři: M. Poštulka, Vyrobik a Kempný.