Domácí byli na Bospor natěšeni a měli proti vítězi kraje patřičnou motivaci. „My jsme to samozřejmě předpokládali, bohužel po splnění sezonního cíle to asi v podvědomí českých hráčů přece jen zakotví. Prvních třicet minut to nebylo ono," připustil jeden z trenérů Bohumína Martin Kempný.

V oněch třiceti minutách se ale rozhodlo o výsledku, byť Sittek dokázal snížit ještě do poločasu na 2:1.

Až v kabině si hráči uvědomili, že samo se nezvládne nikdy nic a je zapotřebí máknout.

„Druhá půle byla herně určitě vydařenější, bohužel jsme se nedokázali prosadit. Domácí Cudrák nám dal dva pěkné góly, přitom na šance jsme vyhráli my, protože postupně jsme se dostali do hry a fotbalově Břidličnou přehrávali. Nemyslím si, že bychom hráli proti soupeři, který by měl navrch," uvažoval Kempný.

Domácí dokonce dvakrát vyhlavičkovávali míč z prázdné brány, jednou zase obránce soupeře zastavoval balon prakticky na lajně. „Možná nám chyběl trochu větší důraz. Co se dá dělat, aspoň máme motivaci pro poslední zápas sezony. Chceme tuhle porážku odčinit. Kluci se určitě budou chtít s fanoušky rozloučit výhrou," pozval Martin Kempný bohumínské diváky na souboj prvního s posledním.

Zápas s Kobeřicemi se v rámci zachování regulérnosti v zápasech ohrožených týmů odehraje v jednotný čas, a tedy už v sobotu! „Nevadí, aspoň budeme mít možnost pokračovat v oslavách," zavtipkoval Kempný.

Kovohutě Břidličná – Bospor Bohumín 3:1 (2:1)

Branky: 4. a 62. Cudrák, 30. Kučera – 34. Sittek. Rozhodčí: Fajkus – Laštuvka, Šabacký. ŽK: 2:5. Diváci: 100.

Bohumín: Švrčina – Ferenc (49. P. Poštulka), Socha, Šiška (63. Kubinski), Baculák – Sittek, Palej, Vaclík, Nowinski (66. Kalous) – Hanus, Jatagandzidis. Trenéři: M. Poštulka a Kempný.