Bohumínští přijeli do Dětmarovic se splněným bodovým cílem v kapse, takže se jim hrálo uvolněně, což bylo na hřišti poznat. „Chtěli jsme hrát zase to svoje, v bloku, abychom neroztahovali hřiště. Když jsme v první půlce sezony dodržovali tuto taktiku, byli jsme úspěšní. Jakmile jsme od ní upustili a každý si na place dělal, co chtěl, výsledky jsme mít přestali," upozornil trenér Bohumína Marek Poštulka.

Tentokrát se pro jeho tým vyvíjelo vše dobře. V prudkém lijavci se Bohumínští drželi svého a ujali se vedení. Jatagandzidis dostal od Sochy pěkný pas za obranu, prvním dotekem s míčem, který byl na takovém terénu mimořádně důležitý, si míč zpracoval a rozvlnil síť.

„Domácí se snažili samozřejmě odpovědět, ale my jsme neustupovali od taktiky. Navíc si myslím, že i v tom dešti se hrál oboustranně dobrý fotbal, protože mokrý terén hru zrychloval, hezky to klouzalo a tempo bylo svižné," líbila se Poštulkovi hra.

Což o to, domácím se hra asi také líbila, ale průběžný stav už méně. Tím spíš, když Maceček zahodil dvě slibné šance na vyrovnání a v závěru půle ho napodobil hlavičkou nad i Šrámek. „Remízový stav by výsledku slušel daleko víc. Bohužel jsme neměli střelecký den. Zkoušeli jsme na soupeře vyzrát dorážkami, centry. Na mokrém trávníku je každá střela nebezpečná. Ale Bohumín všechno ubránil, občas něco vykopl z malého vápna a zachytal jim výborný gólman," uznal hrající manažer dětmarovického klubu Jiří Ligocký.

Po změně stran přidali hosté gólovou pojistku, když se po standardce Segeta trefil hlavou Košťál a Bohumínu hrálo vše do karet. „Pak jsme si to ale zkomplikovali inkasovaným gólem, chtělo by se říct už tradičně," připomenul Poštulka ukázkový vlastňák svého synovce Patrika, který si chtěl také nejspíš dát nějaký ten gól a po centru do vápna odčaroval kouzlo svého spoluhráče Gladiše v bráně.

Dětmarovice ožily a tlačily se kupředu, vytouženého vyrovnání se ale nedočkaly. „Nevím, kolikrát jsme doráželi ve vápně, ale nebylo nám prostě přáno. Zase se ukázalo, že derby bývá ošidné a nějaká role favorita tady vůbec neplatí," konstatoval Ligocký.

SK Dětmarovice – FK Bohumín 1:2 (0:1)

Branky: 73. vlastní P. Poštulka – 11. Jatagandzidis, 64. Košťál. Rozhodčí: Neděla. ŽK: 3:3. Diváci: 150.

Dětmarovice: Stach – Ligocký, Aniol, Hrdlička, Žebrok – Maléř – Kořínek, Šrámek, Maleňák, Kadlčák (75. J. Czyž) – Maceček. Trenér: Petr Czyž.

Bohumín: Gladiš – P. Poštulka, Šiška, Košťál, Gábor (70. Anastazovský) – Sittek, Górniok, Kubinski, Seget – Socha, Jatagandzidis (82. Kukuliač). Trenér: Marek Poštulka.

Další zápas hrají Dětmarovice v sobotu s Vendryní, Bohumín v neděli s Frýdlantem n. O.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.