Divizní fotbalisté Bohumína jej vydřeli v neděli před polednem na hřišti opavské rezervy. Přitom nebyli daleko ani od vítězství.

Ještě před uplynutím první půlhodiny poslal Bospor do vedení Jatagandzidis, o gól vepředu byli svěřenci Marka Poštulky až do 82. minuty, kdy vyrovnal domácí Socha. „Říkám to pořád dokola, že příprava byla na nic, nevyšla nám a kolem sedmdesáté minuty začínáme pravidelně šlapat vodu. S bodem jsem ale spokojený. Měli jsme tři čtyři šance, ale oni jich měli asi osm,“ zhodnotil zápas Marek Poštulka.

Karvinští remizovali s Teplicemi a jejich starosti se záchranou trvají.
Fotbalisté Karviné doma zase jen remizovali

Tentokrát musel pochválit Lukáše Barániho, který předvedl jeden skvělý zákrok a navíc chytil i penaltu Swiecha. „A tady vidíte, jak je ten fotbal krásný a nevyzpytatelný. Minulý zápas udělal chybu, dneska nám vychytal bod,“ ocenil Poštulka, jehož tým přežil se štěstím několik dalších příležitostí Opavy.

Havířovští fotbalisté poprvé na jaře prohráli.
Indiáni padli v Ústí. Ztráta vzrostla

I proto remízu bral. „Hrajeme o záchranu, takže potřebujeme body postupně skládat jeden za druhým, aby si kluci zase více věřili. Klíčový zápas nás čeká ale teď doma s Hranicemi,“ uznává Marek Poštulka. Bosporu by se měl vrátit do hry už i brankář Jakub Švrčina a s ním i záložník Dominik Palej, který v Opavě absentoval.

SFC Opava B – Bospor Bohumín 1:1 (0:1)

Branky: 82. Socha – 27. Jatagandzidis. Rozhodčí: Podhajský – Ehrenberger, Dorušák. ŽK: 1:4. Diváci: 70.

Bohumín: Baráni – Šiška, Leibl, Košťál, Baculák (86. L. Poštulka) – Halaška, F. Hanus, Vaclík, Nowinski – Padych (75. Ferenc), Jatagandzidis (67. M. Hanus). Trenéři: Poštulka a Kempný.

Tomáš Bajzáth a spol. remizovali v Kozlovicích.
Lokomotiva veze bod z Hané