V Karviné plnil bývalý gólman Banské Bystrice půl roku roli dvojky mezi tyčemi, ale v nové sezoně už je jedničkou. Respektive od třetího kola, kdy v derby ve Frýdku-Místku střídal po dvaceti minutách zraněného Lukáše Palečka, spolehlivého karvinského matadora. Na podzim už ho mezi tyče zpět nepustil.

„Snažím se podávat takové výkony, abych mužstvo nezklamal. Těší mě, že se nám zatím daří a držíme se na špici tabulky. Kéž by nám to vydrželo až do konce," přeje si aktuální karvinská jednička.

Nedělní derby mělo slušnou úroveň. Souhlasíte a překvapil vás něčím Třinec?
Souhlasím, byl to dobrý fotbal a soupeř hrál docela otevřeně, takže to byl opravdu těžký zápas. Byli jsme trochu pod tlakem, protože každý od nás čekal tři body. Na kopačky se nám vkrádaly nepřesnosti, protože Třinec hrál kombinačně velmi dobře. Dá se říci, že nás tím skutečně překvapil.

Které z obou dosavadních krajských derby pro vás bylo těžší?
Asi to ve Frýdku, protože tam jsem naskočil do rozjetého utkání a to je pro gólmana asi to nejhorší, co jej může potkat. Nerozchytaný jsem šel na plac, když se nám nedařilo a domácí nás přehráli. Dneska to bylo taky těžké, protože Třinec odehrál podařené utkání, ale těžší byl určitě ten Frýdek.

Podzim finišuje a vy před sebou máte šňůru těžkých utkání. Berete to tak, že to jsou rozhodující zápasy?
Nevím, asi ještě ne. Hraje se o 15 bodů, což je dost. Na příkladu Frýdku je třeba vidět, že na každého může padnout špatná série. Byl na špici, teď se trápí. Já nechci předbíhat. My k těm následujícím zápasům budeme přistupovat svědomitě, důležitý pro nás bude každý z nich.

Celý rozhovor si přečtěte v dnešním vydání Deníku.