Není to tak dávno, co oba kluby hrály společně divizi a jeden z orlovských trenérů Josef Jadrný se rozplýval nad hrou Kroměříže, která tehdy drtila jednoho soupeře za druhým a oprávněně si vybojovala postup do MSFL. Uběhlo pár sezon a role se obrátily.

Výborný fotbal předvádí letos Orlová a má našlápnuto k perfektnímu bodovému zisku, který ji umožní nejen klidné přezimování, ale i případný atak na první pětku neuvěřitelně našlapaného čela tabulky.

„Domácí byli nebezpeční převážně po standardkách. Hrozili nám hlavičkami, ale obrana pracovala spolehlivě. Všechno jsme zvládli," pochvaloval si Jadrný.

Orlová měla více ze hry, ujala se vedení a dovolila domácím jen korigovat. Kroměřížský náhradní brankář Marák zlikvidoval hostům stři stoprocentní šance. Snížení Dobeše přišlo z pohledu domácích příliš pozdě.

„O vítězství jsme už nepřišli, ani by to nebylo vzhledem k průběhu spravedlivé. Byli jsme opravdu lepší," zakončil spokojeně Josef Jadrný.

Hanácká Slavia Kroměříž – Slavia Orlová 1:2 (0:1)

Branky: 78. Dobeš – 29. Jonek, 62. Hanus. Rozhodčí: Klíma. ŽK: 3:0. Diváci: 100.

Orlová: Rohel – Pražák, Kaizar, Švrček, Žižka – Václavek, Sobala, Hanus, Jonek (75. Kušnír) – Kovář (62. Perič, 83. Kopel), Přecechtěl. Trenér: Lubomír Vlk.

Další zápas hraje Orlová v sobotu s Hulínem.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#