Vedlejší doplňkové akce zapříčinily, že kromě fotbalových příznivců si pro podpisy mladých hráčů přišlo i dost dětí, které zrovna šly se svými rodiči kolem.

Mohly tak ukořistit cenné autogramy Aleše Čermáka, Václava Černého, Daniela Holzera, Michaela Lüftnera, Stefana Simiče, Michala Trávníka či trenéra Vítězslava Lavičky, čerstvě korunovaného coby Trenér roku 2016.

Součástí programu bylo později i vystoupení zpěvačky Ewy Farne.

Česká fotbalová reprezentace do 21 let tím zvala na páteční přípravný zápas se Slovenskem, který se koná na novém karvinském stadionu od 17 hodin, ale hlavně na červnové mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Polsku, kam to mají příznivci z našeho kraje kousek.

„Chtěli bychom tímto oslovit co nejvíce fanoušků z Moravskoslezského kraje a požádat je, aby v červnu vážili cestu za námi a podpořili naše kluky přímo na mistrovství," poznamenal trenér českého národního týmu U21 Vítězslav Lavička.
I proto jde česká jedenadvacítka za svými fanoušky a tento pátek si zahraje v Karviné přípravné utkání se Slovenskem, které vede český trenér Pavel Hapal.

A proč se hraje právě v Karviné? Volba to nebyla náhodná. Fotbaloví fanoušci ve městě aktuálně prožívají euforii z hodně solidního působení svého týmu v ligové soutěži. A také nový útulný stadion, svojí kapacitou ideálně vyhovující potřebám jedenadvacítky, sehrál pozitivní roli.

Oba týmy, připravující se na šampionát, to navíc mají tak říkajíc na půl cesty. A doslova co by kamenem dohodil to mají i fotbaloví příznivci z kraje do města Tychy, kde české mladíky v červnu čekají zápasy ve skupině proti Dánsku, Itálii a Německu.

„Neponecháváme nic náhodě, zápasem v Karviné se Slovenskem se chceme místním fanouškům připomenout a vzbudit jejich zájem. Chtěli bychom je pozvat na zápas a naladit je tak na šampionát v Polsku," doplnil trenér Lavička.

Fanoušci, kteří hodlají českou reprezentaci podpořit přímo v Tychách, mohou vstupenky v cenách 100 a 160 korun zakoupit už nyní. Jsou k dostání znovu na internetu na adrese: https://u21poland.kupbilet.pl/u21poland/CityTychy a česká reprezentace věří, že ji fandové v Polsku nenechají na holičkách.