Dvaadvacetiletý slovenský záložník naskočil do všech čtyř dosavadních zápasů, z toho tři byly proti slovenským soupeřům, které dobře zná z působení v Trenčíně a Zlatých Moravcích, kde ještě na podzim hrával.

„Ano, soupeře znám velmi dobře, hráli jsme vlastně proti vedoucímu týmu druhé ligy (Skalica), i proti prvnímu týmu Fortuna ligy (Žilina). Ružomberok je také v první pětce ligy, takže to byli kvalitní soupeři a myslím, že jsme v těch zápasech slušně obstáli," poznamenal po sobotním zápase s Ružomberkem (0:0) Damian Bariš.

Poslední utkání gól nenabídlo. Jak jste ho viděl?
Podle mě to bylo dobré utkání, bojovné, a i když branky nepadly, šance byly. Každý tým si něco vytvořil, my jsme byli asi lepší v první půli, Ružomberok zase ve druhé, takže remíza nakonec odpovídá.

Jak vnímáte svou pozici v týmu? Zůstanete?
Rád bych. Rozhodně jsem rád za tu šanci, kterou tady dostávám. Je tady spousta výborných hráčů, můžu se mezi nimi dál zlepšovat. Mou snahou je přesvědčit, že bych si šanci v kádru zasloužil.

S jakou pozicí v týmu byste byl spokojen?
Přizpůsobil bych se podle toho, kde by mě bylo potřeba. Můj klasický post je střed zálohy, ale určitě bych si poradil i s dalšími pozicemi.

V Karviné hraje ve středu pole defenzivní blok Janečka – Šisler, což jsou pilíře týmu. Bylo by pro mladého hráče, jako jste vy, velkou výzvou šlapat jim na paty?
To jistě ano. Za ty dva týdny jsem poznal, že jsou to páni fotbalisté, zkušení výborní hráči. I proto by pro mě bylo velice přínosné, kdybych v Karviné mohl na jaře působit, abych se od nich zase něčemu přiučil. Je tady slušná konkurence a pro mě osobně by to znamenalo posun v kariéře. Úroveň české ligy je větší než na Slovensku, byl by to krok vpřed.