„Musím říct, že soupeř na mě udělal dojem, přestože jsme ho měli zmapovaného," uznal trenér havířovského celku Petr Bauman. Sám před časem Vratimov trénoval, a tak věděl, co jeho tým čeká. „Asi polovina mužstva je obměněná, ale věděli jsme hlavně o klíčové postavě soupeře Nováčkovi. Toho však, až na jednu situaci, perfektně uhlídal Sikora," pochvaloval si Bauman.

Domácí odehráli infarktové utkání se šťastným koncem. Chtěli odčinit předešlé naprosto zbytečné zaváhání na půdě Veřovic, a to se povedlo. „Celý tým si chtěl napravit dojem, protože v týdnu jsme vypadli i z okresního poháru, i když tam jsem dal příležitost i dalším hráčům," rekapituloval Bauman.

Datyně si také vytvořily více šancí, nakonec rozhodl albrechtický odchovanec Petr Tomašák, někdejší fotbalista Baníku Ostrava, který kvůli zdravotním problémům musel ukončit profi kariéru, a tak jej fotbaloví fanoušci mohou vidět v I.A třídě, kde ovšem vyčnívá. „Petra stavím na levého beka, protože vím, že si to tam pohlídá a ještě vydatně podpoří útok. Proti Vratimovu rozhodl," chválil někdejšího reprezentanta do 21 let Petr Bauman.

TJ Dolní Datyně – Biocel Vratimov 1:0 (0:0)

Branka: 75. Tomašák. Rozhodčí: Bartoš. ŽK: 2:3. Diváci: 110.

D. Datyně: Vasilko – Kodenko, Dluhoš, Tomašák – Sikora – Judita (46. Horňák), Miczka, Dolák (86. Špacír), Vandriak – Sukač (77. Ftáček), Balázs. Trenér: Petr Bauman.

Další zápas hrají Dolní Datyně v sobotu v Dolní Lutyni.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.