„Ještě pořád nemáme vyhráno. Právě proto je pro nás naprosto stěžejní, abychom nedělní utkání s Opavou zvládli," burcuje spoluhráče Mikula.

Jaká je nálada po poslední výhře v Táboře?
Nálada se samozřejmě zvedla, uvolnila se atmosféra. Trochu jsme si oddechli, protože jsme se na soupeře opravdu pečlivě připravovali. Vlastně skoro čtrnáct dní, protože předchozí zápas s Varnsdorfem jsme měli odložený.

Pozorujete, že se nějak změnil obsah tréninků pod novým koučem Josefem Mazurou, anebo se na vás snažil působit spíše v psychologické oblasti?
Od každého něco. Pana Mazuru znám, zažil jsem ho krátce v Opavě a myslím, že jako každý zkušený kouč má i on svůj čitelný rukopis. Na Táborsko nás připravil skvěle, z hlediska taktické disciplíny jsme zápas zvládli výborně, soupeře pustili snad jen do dvou šancí, a to bylo vše. Sami jsme využili chyb Táborska a zaslouženě vyhráli, což nám ohromně pomohlo. Byla to odměna za poctivý přístup a plnění úkolů.

Bude cesta za další výhrou podobná?
Musí. Jsme v situaci, kdy je třeba zápas naplno odjezdit, vydřít ho. Teprve pak může přijít nějaká fotbalová nadstavba. Trenér nám opakuje, že prvotní je disciplína, zodpovědné bránění. Pokud gól nedostaneme, tak logicky nemůžeme prohrát. I já si myslím, že sílu v útoku máme takovou, abychom se v každém zápase gólově prosadili.

Jak moc bude důležité to nedělní s Opavou? Oba týmy nemají na rozdávání…
Opava je na tom bledě, což mě jako Opaváka mrzí. Sestup jí určitě nepřeju, už kvůli výborným fanouškům, tradici a celkové situaci ve druhé lize. Nás, tedy moravských a slezských klubů, je v soutěži pramálo, měli bychom se snažit spíš o opak, a ne, aby každý rok někdo ze soutěže spadl. Nicméně v neděli jde o hodně a vyhrát musí Karviná.

David Mikula

Narozen: 30. 3. 1983
Výška: 181 cm
Váha: 77 kg
Post: obránce
Číslo dresu: 23
Kariéra: SFC Opava (2001-2005), SFC Opava B (2005-2006), FK Jakubčovice n. O. (2006-2007), Dukla Praha (2007-2012), SFC Opava (2012), MFK OKD Karviná (2012-2013)