Karvinští se už těšili na to, jak ve Varnsdorfu zlomí nepříznivou sérii bez vítězství. Jenže marně. „Nechtěli jsme na soupeře vyloženě vletět, ale nechtěli jsme hrát ani pasivně. Bohužel jsme inkasovali jako první a to je ve druhé lize, velice vyrovnané soutěži, strašně znát," konstatoval po utkání sklesle trenér MFK OKD Pavel Malura.

Jeho svěřenci dostali branku z pokutového kopu, kterým je rozhodčí dostal pod tlak. „Prakticky se opakovala situace z Bohemians. Jako kdybychom zažili déja vu," mohl si klidně zkopírovat dva týdny staré zápisky Pavel Malura.

Po první brance přišla i ve Varnsdorfu rychle druhá, zbytečná, a když Karvinští zabrali a snížili na 2:1, dostali do poločasu třetí gól ještě zbytečnější. Tentokrát po individuální hrubici. „Za stavu 3:1 už se těžko dostáváte do utkání. To samé nás potkalo na Bohemce," připomněl Malura.

Aby těch shod nebylo málo, i začátek druhého dějství patřil Karviné. Bojovala a snažila se s výsledkem něco udělat. Ovšemže výsledek byl stejný. Vinou zahozených, přesněji řečeno zavražděných tutovek. Ve Varnsdorfu se v nich ocitli hlavně Ciku s Vladavičem. Domácí měli štěstí, dvakrát vykopávali míč z prázdné brány a po ojedinělém brejku skórovali na 4:1. „A to byl konec. Když už to vypadalo, že se můžeme chytit a když ne zvrátit, tak se alespoň dotáhnout na domácí, přišel další kiks a bylo hotovo. Prostě jako v Praze," pokrčil rameny Malura.

Potíž momentálního kádru je ta, že si hráči nevěří. „Víra je důležitá a nám schází. V útoku nemáme takovou kvalitu, jak by si situace žádala. Kupíme chyby a když se je snažíme neutralizovat ofenzivní snahou, v konečném důsledku zklameme. Tentokrát jsme ale směrem dopředu byli slabí. Poctivě jsme zahráli jen patnáct minut na začátku druhé půle, a to je hrozně málo," litoval kouč Karviné další porážky.

Je dost dobře možné, že laciné branky podkoply karvinskému trenérovi židli. Fotbalisté se nadále krčí s jedinou výhrou na potupném patnáctém místě tabulky, za nimi zůstává už jen ještě zoufalejší Opava. Ta už trenéra vyměnila. Jak na tom budou v Karviné? Situaci bude řešit vedení klubu v nejbližších hodinách.

FK Varnsdorf - MFK OKD Karviná 4:1 (3:1)

Branky: 35. a 42. Volf, 21. z pen. Kotiš, 64. Breite – 37. Presl. Rozhodčí: Proske – Trávníček, Plesar, žluté karty: Kotiš, Mach – Vladavič, Gonda, diváci: 920.

Karviná: Rakovan – O. Cverna, Mikula, Bolf (72. V. Cverna), Knötig (46. Gonda) – Ciku, Fischer (69. Wojnar), Hrtánek, Vladavič – Presl, Vrána. Trenér: Pavel Malura.