MFK Havířov – Lokomotiva Petrovice 4:1 (2:0)

Do zápasu nastupovali domácí jako poslední tým soutěže. V derby s rozjetou Lokomotivou byli právem pasovaní do role outsidera, ale nakonec se radovali z vysoké výhry.

Zápas hodně ovlivnila kuriózní situace ze druhé minuty. V silném větru poslal petrovický obránce Kempný z poloviny hřiště malou domů, mladému gólmanu Kotrlovi podjel míč na hranici šestnáctky pod nohou a přes veškerou snahu už ho před brankovou čarou nestačil zastavit – 1:0. „Tomu říkám štěstí. Vlastně jsme se ani nedotkli míče a už jsme vedli," mnul si ruce havířovský kouč Zoltán Beňo. „Prostě ukázkové podcenění situace naším mladým gólmanem," kroutil nechápavě hlavou petrovický kouč Čestmír Kročil, kterého výkon hráčů zklamal i rozčílil.

„Náš dnešní výkon byl přímo ostudný a nejvíc mě na tom štve, že jsme tím přiživili spekulace o vypuštění zápasu. Teď si nejspíš každý řekne, že jsme prohráli schválně, a to mě přímo vytáčí," běsnil po zápase trenér Petrovic Čestmír Kročil. Své hráče zpražil už o přestávce v kabině. „Říkal jsem hráčům, jestli jim to náhodou není trapné. Na zápas se přišlo podívat tři sta lidí a oni jim předvedou tohle," mávl rukou.

Havířov byl v utkání sice mnohem méně u balonu, ale počínal si pohotově a hlavně hrál s chutí. Hosté hráli profesorsky a bojovnost nechali v kabině. Není divu, že domácí vyhráli zaslouženě. „Proti kvalitnímu a herně lepšímu soupeři rozhodl hlavně přístup všech našich hráčů, kteří do utkání dali vše. Při prvním gólu jsme měli samozřejmě velké štěstí, ale pak jsme přidali další tři krásné branky po rychlých protiútocích a výhře šli neustále naproti," rekapituloval vyhraný zápas trenér Zoltán Beňo.

Branky: 2. vlastní Kempný, 25. Starý, 68. Chovanec, 70. F. Kadlčák – 62. Škuta. Rozhodčí: Boček, žluté karty: 3:2, diváci: 275.

Havířov: Juras – Valový, Hrbáček, Michalčák, F. Kadlčák – Laryš, Lukan (65. Breškovec), Skotnica (71. Kosňovský), Pištěk – Starý (78. Pristáš), Chovanec. Trenér: Zoltán Beňo.

Petrovice: Kotrla – Kempný, Gill, Bielan, Reichl (74. Anastazovský) – Koper, Škuta (74. Vlachovič), Dittrich, Miko – Šuster, Urban (78. Kumpán). Trenér: Čestmír Kročil.

Další zápas hraje Havířov v sobotu v Mohelnici, Petrovice v sobotu s Opavou B.

Celý článek v tištěném vydání Deníku