Ty zatím musí hrát své zápasy venku kvůli rekonstrukci hřiště, zatímco Orlová naopak odehraje čtyři úvodní duely doma. Tentokrát měla zápas slibně rozjetý. 
V prvním poločase zaskočila favorizované hosty a vedla 2:0!

„Za první půli musím kluky pochválit, dřeli, odjezdili to. Pomohl nám úvodní gól, kdy se trefil Herák snad ze čtyřiceti metrů," zasmál se trenér Orlové Jarmil Kopel, když si vybavil nákop domácího obránce, který vyvezl míč z vlastní půlky a poslal balon na dětmarovickou svatyni.

„Myslím, že to ani střílet nechtěl. Kotrla to trochu podcenil a byl z toho krásný gól. Dá se říci, že nákop domácí nakopl," vtipkoval dětmarovický trenér Josef Jadrný.

Domácí branka skutečně povzbudila, po faulu na Mlezivu navíc dostali k dispozici pokutový kop a vedli o dva góly. „Ještě v šatně jsme se hecovali, ale druhý poločas byla přímo katastrofa. Úplně se to obrátilo a naše euforie z průběžného vedení byla pryč. Vůbec jsme na hřišti neexistovali," divil se Kopel.

Dětmarovice poslaly na hřiště zkušeného Matušíka. Že to bylo pro vývoj hry i samotného skóre zásadní, na tom se shodli oba trenéři. „S jeho příchodem začaly Dětmarovice dobře kombinovat a vyťukaly nás. Během dvaceti minut jsme o vedení přišli," mrzelo Kopela.

„V poločase jsme si museli nějaké věci vyříkat, naše hra byla pomalá a nedůrazná, nebyli jsme dominantní ve středu pole," nelíbila se Jadrnému první půle 
v podání jeho mužstva. Zato druhá už byla plně podle představ trenéra i samotných hráčů.

„Poslali jsme do hry Ondru Matušíka, který to oživil, a začali jsme hrát. Domácí byli celou dobu zalezlí, zaslouženě jsme to otočili, i když musím přiznat, že za stavu 2:3 měl domácí Tomáš jasnou šanci. Kotrla ale odčinil svou chybu u první branky a podržel nás," rekapituloval Jadrný druhé dějství.

Slavia Orlová – SK Dětmarovice 2:4 (2:0)

Branky: 26. Herák, 32. z pen. Tomáš – 54. Hrtánek, 63. Kovář, 64. Skotnica, 84. Ristovský. Rozhodčí: Fajkus – Ham, Vidlička. ŽK: 3:4. Diváci: 211.

Orlová: Polášek – Papuga (85. Kubiš), Věčorek, Malík, Herák – Pavlík (70. Botur), Široký, Mleziva, Renta (74. Regec) – Macháček (85. Koschny), Tomáš. Trenér: Jarmil Kopel.

Dětmarovice: Kotrla – Kempný, Pilař, Hrtánek, Holý – Maleňák (46. Matušík), Káňa – L. Ligocký (75. Beilner), Kovář (77. Červeňák), Zahatlan (85. Seget) – Skotnica (83. Ristovský). Trenér: Josef Jadrný.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.