Je to paradox. Fotbaloví dorostenci Karviné se chtěli v před sezonou hlavně zachránit, ale zatím jedou spíš na titul. Ve vloženém kole vyhráli v Pardubicích, pak doma porazili i Mladou Boleslav a zaznamenali jubilejní desátou výhru! Reprezentační přestávku budou trávit na čele tabulky.

FK Pardubice – MFK OKD Karviná 0:2 (0:0)

Karvinští chlapci nastoupili ke spokojenosti trenéra Romana Westa konečně v nejsilnějším možném složení. „Paradoxně jsme ale podali nejslabší výkon," ulevilo se trenérovi po zápase. Pardubice totiž hrály velice sympaticky a měly smůlu, když nastřelily břevno a spálily dvě tutovky.

„Nemohli jsme se chytit a jen díky brankáři Pastornickému jsme drželi bezbrankový stav," přiblížil West. Jeho tým se probral až kolem 35. minuty, kdy se do šancí vřítili Duda s Lingrem, ale ještě se neradovali.

Po změně stran zvýšili hosté aktivitu, nabyli na jistotě v kombinačních akcích a konečně začali předvádět fotbal. „Skórovat se nám povedlo po standardních situacích, které na tréninku pilujeme. V dalším průběhu jsme ještě zahodili další velké šance," přibližoval trenér West.

Branky: 67. Smrž, 70. Puchel.
Karviná: Pastornický – Jadamík (65. Kalous), Leibl, Moskál, Puškáč – Jaworek (60. Pavelka), Smrž (80. Kubiena), Lingr, Putyera (85. Řapek) – Duda, Puchel (70. Egri).

MFK OKD Karviná – FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Proti Mladé Boleslavi za to karvinští chlapci vzali hned od začátku. „Kluci podali velmi dobrý individuální i týmový výkon. Se zápasem v Pardubicích se to nedalo srovnávat," pochvaloval si trenér West.

Po velmi dobrém ofenzivním představení, ze kterého se ale podařilo vytěžit jen jeden gól, začali Karvinští slušně i druhou půli.

Opět si vytvořili šance, skórovat se ale povedlo až z penalty po faulu na Puchela, který si také sám vzal míč k zahrávání pokutového kopu.

Po druhé brance si už domácí nejspíš řekli, že se zápas nějak dohraje a Mladá Boleslav začala hrozit. „Vytvořila si asi čtyři příležitosti, jedna z nich skončila na břevně. Většinou přehráváme ke konci utkání své soupeře my, teď to bylo naopak a je to pro nás dostatečné varování. Během příštích volných čtrnácti dnů budeme muset důkladně potrénovat," podotkl West.

Do soutěže vstoupí jeho svěřenci zase až v pátek 3. října doma proti Liberci, ovšem pak je čeká měsíc pravdy. V rychlém sledu se totiž utkají se čtveřicí předních soupeřů a vlastních pronásledovatelů – Jihlavou, Spartou, Příbramí i Slavií!

Branky: 33. Lingr, 62. z pen. Puchel.
Karviná: Pastornický – Jadamík, Leibl, Moskál, Puškáč (87. Kubiena) – Jaworek (76. Pavelka), Lingr, Smrž, Putyera (69. Kalous) – Duda, Puchel (83. Řapek).