Kobeřice se celý zápas prezentovaly bojovným a nadšeným výkonem. „Bylo na nich vidět, že opravdu moc chtějí. Měly větší vůli po vítězství. Šlo znát, že hrají o hodně," připomněl dětmarovický trenér Josef Jadrný problémy Kobeřic se záchranou.

Po úvodních pětadvaceti minutách si ale říkal, že tady musí jeho tým vyhrát minimálně stejným rozdílem jako doma. „Nejen, že jsme soupeře nepustili k naší brance, my ho nepustili pomalu ke středovému kruhu. Jenže z naší převahy plynul pouze jeden gól," zalitoval Jadrný.

O ten se postaral Lukáš Ligocký, který poprvé od začátku utkání nastoupil v základu společně se svým otcem Jiřím.

„Mohli jsme dát i více gólů, jenže když jsme aspoň ten jeden konečně dali, stala se s námi neuvěřitelná proměna. Najednou, jako když utne," podivoval se Jadrný.

Hráči přestali hrát kombinačně, každý začal sólovat a Kobeřice se probouzely.

Markantní to bylo po přestávce, kdy domácí srovnali a navrch měli možnost kopat penaltu. Tu ale Kotrla lapil. „Adam nás podržel. Kryl penaltu a ještě jednu superšanci po samostatném úniku. Nechápu, co se to s námi stalo," poznamenal Jadrný. I proto byl nakonec bod z kobeřické půdy dobrý. „Spokojenost ale na místě není. Takový zápas přesně spadá do škatulky těch, v nichž jsme naprosto zbytečně a vlastními chybami ztratili body," dodal.

Celkově však s podzimním účinkováním spokojenost vyjádřil. „Jsme druzí o tři body za Orlovou, kterou jsme jako jediní dokázali porazit. Samozřejmě jsme mohli v několika případech uspět lépe, ale fotbal někdy dává a jindy bere. Zisk 34 bodů je určitě výborný, před začátkem sezony bych tomu sám nevěřil," přiznal popravdě dětmarovický trenér.

Sokol Kobeřice – SK Dětmarovice 1:1 (1:1)

Branky: 59. Kryštof – 33. L. Ligocký. Rozhodčí: Broskevič – Vidlička, Picmaus. ŽK: 4:4. ČK: 74. Besta (D.). Diváci: 175.

Dětmarovice: Kotrla – Hrtánek, Vančo, Hrdlička, Holý – Uher, J. Ligocký, Káňa, Skotnica, L. Ligocký (62. Beilner) – Besta. Trenér: Josef Jadrný.