Ti favoritovi soutěže zásluhou dvou tref střelce Lukana pořádně zatopili a div že si z Městského stadionu v Ostravě nakonec neodvezli všechny body.

Právě hosté si totiž převážně vytvářeli šance, a to obrovské. „Přijeli jsme tady dobře bránit a chodit do rychlých protiútoků, což se nám dařilo. Nastřelili jsme tyč a měli další gólovky. Zároveň jsme Vítkovice do ničeho nepouštělii," pravil trenér hostů Petr Czyž, jehož tým držel v poločase nadějný výsledek 1:1.

Jenže hostům se nepovedl nástup do druhé poloviny utkání. Nejprve Lukan neuspěl v dobré možnosti proti Kovalíkovi a potom Ligocký stáhl v pokutovém území Šebka. Na to reagoval rozhodčí Kantor odpískáním penalty, se kterou si suverénně poradil Moučka.

„Výroky rozhodčích jsou takové, jaké jsou. Musí danou situaci vždy řešit rychle. Na nás byla odpískaná sporná penalta, nám naopak písknuta nebyla a navíc byl upřen možná regulérní gól. Dál se k rozhodčím vyjadřovat nebudu," poznamenal Czyž, kterého mohla mrzet špatná koncovka, protože kromě Lukana zahazovali jeho hráči další šance jako na běžícím páse.

Zato kouč Vítkovic Oldřich Jakubek nerozhodný rezultát přijal. „Získali jsme bod. Mohli jsme vyhrát, ale spíš prohrát. Tak jako minule říkal trenér Rýmařova, že by utkání seděla remíza a já souhlasil, tak dnes musím říct, že si vyhrát zasloužily spíše Dětmarovice," uznal sportovně Jakubek.

MFK Vítkovice – SK Dětmarovice 2:2 (1:1)

Branky: 33. Šebek, 50. z pen. Moučka – 45. a 64. Lukan. Rozhodčí: Kantor. ŽK: 0:2. Diváci: 250.

Dětmarovice: Gradek – Maléř, Prčík, Hrdlička, Aniol – Kadlčák (54. Kořínek), Maleňák, Šrámek, Ligocký – Lukan (89. Beránek), Maceček (81. Jan Czyž). Trenér: Petr Czyž.

Další zápas hrají Dětmarovice v sobotu s Pustou Polomí.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.