„Po předchozí porážce Orlové v Kobeřicích jsme tady raději čekali všechno možné," připomněl úvodem trenér Dětmarovic Josef Jadrný zářez Orlové od rozhodčího Zelníka, který po tomto utkání skončil v okrese. Budiž to dostatečným varováním pro všechny jeho potenciální následovníky.

„No, i tak jsme čekali, že to tady nebudeme mít jednoduché a naše obavy se naplnily. Rovina se určitě nepískala," pousmál se trenér Dětmarovic.

Domácí fotbalisté jsou však natolik neschopní, že neproměnili ani penaltu, což udrželo Dětmarovice nad vodou. „Zase nás pronásledovalo to zahazování šancí. Hned na začátku měl gólovku Skotnica, nedal a od toho se odvíjela první půle. Branka jako by pro nás byla zakletá," zavrtěl hlavou Jadrný.

Druhou tutovku zazdil Bystrý, další střely mířily mimo, takže místo dětmarovického vedení šly málem do vedení Kobeřice. „Rozhodčí odpískal penaltu za ruku našeho hráče, který ji měl skoro přilepenou u těla," usmál se Jadrný. Gólman Kotrla ale spoluhráče výrazně podržel a míč za svá záda nepustil.

„Herně jsme měli více ze hry, ale po té penaltě jsme brali i nerozhodný poločas," ulevilo se Jadrnému.

I druhou půli odstartovali lépe jeho svěřenci. Skotnica s Bystrým měli další šance pohnout bezbrankovým skóre, zase je nedali. „Připomnělo mi to ten poslední zápas s Břidličnou, kde jsme také mohli vést klidně 3:0. Na to zahazování šancí prostě neustále doplácíme," konstatoval znepokojeně Jadrný.

Nakonec se po rohovém kopu hlavou prosadil Stanowski a Dětmarovice přece jen vedly. Bystrý pak protrhl střeleckou smůlu a i on skóroval. „Vedení 2:0 jsme měli udržet déle. Bohužel nám pak nevyšla ofsajdová past a domácí snížili, takže zase to byly nervy," popisoval Jadrný.

Protože stav byl těsný, cítily Kobeřice logicky šanci bodovat. V závěru se už každý sporný okamžik obrátil proti Dětmarovicím. „Jirka Ligocký asi třikrát vyvážel balon, domácí ho sestřelili, že ani nevěděl, kde má nohy, a hrálo se dál. Před naším vápnem to naopak vřelo, ale musím pochválit Adama Kotrlu, který postahoval nebo vyboxoval všechny centry. Naštěstí se už proti nám žádná další penalta nepískala. Jsou to hrozně důležité tři body," oddechl si po napínavém závěru Josef Jadrný.

Teď už zbývá jen zvládnout dva domácí zápasy s Čeladnou a Bruntálem. „Chtěli bychom poskočit do klidného středu tabulky, ať na jaře nemáme starosti se záchranou. Proto jsou ty body z Kobeřic stěžejní. A potěšilo mě, že jsme nepřišli o žádného vyloučeného hráče. Na to jsem před utkáním kladl zvláštní důraz a kluci si na to dali pozor. Prohrát tady a ještě přijít o dalšího chlapa, to by bylo to nejhorší, co by nás mohlo v naší situaci potkat," upozornil Jadrný.

Sokol Kobeřice – SK Dětmarovice 1:2 (0:0)

Branky: 66. Wirth – 51. Stanowski, 59. Bystrý. Rozhodčí: Šujan – Tilkeridis, Jahoda. ŽK: 1:1. Diváci: 206.

Dětmarovice: Kotrla – Káňa, Stanowski, Hrtánek, Kempný – Maleňák (63. Matušík), Kovář (70. J. Ligocký) – Beilner, Skotnica, Zahatlan – Bystrý (88. Lipták). Trenér: Josef Jadrný.