Tahák kola si nenechalo ujít 486 platících diváků, ve skutečnosti se však na dětmarovickém stadionku tísnilo zhruba šest stovek fanoušků. Pokladní dokonce dopisovali čísla na lístky, protože s takovým návalem se vůbec nepočítalo. „Zjevně jsme trhli klubový divácký rekord za několik posledních let," usmíval se po utkání trenér Dětmarovic Josef Jadrný.

Byl v dobrém rozmaru. Aby ne. Po letním nuceném odchodu z Orlové cítil obrovskou satisfakci. „To víte, že to pro mě bylo prestižní utkání. Právě z toho důvodu, co se stalo v létě. Potěšilo mě, že za mnou po zápase přišlo i několik orlovských fanoušků a gratulovali mi. To jsem nečekal," byl Jadrný na výši.

Fotbalové derby mezi Dětmarovicemi (v modrém) a Orlovou vyhráli domácí.

Domácí se na Orlovou pečlivě připravovali. Bylo jasné, že v prestižním utkání chtějí uspět. A první poločas, který rozhodl o osudu zápasu, jim vyšel nad očekávání, což uznal i orlovský trenér Čestmír Kročil. „Dětmarovice vyhrály zaslouženě, a to díky prvnímu poločasu. Ten jsme vůbec nezvládli, především vinou mizerné defenzivní činnosti. Jednoduše nám vyhořela obrana, dělali jsme hloupé chyby a věnovali Dětmarkám všechny góly," nebyl spokojen Kročil.

Rozhodl třetí gól, který hosté inkasovali do šatny. Při kvalitách dětmarovického celku bylo prakticky jasné, že je o výsledku rozhodnuto. Orlová po změně stran snížila, ale to bylo vše, a tak trenér Kročil poslal na plac sympaticky všechny dorostence, které měl k dispozici.

SK Dětmarovice – Slavia Orlová 3:1 (3:0)

Branky: 15. a 37. Matušík, 45. Hrtánek – 73. Tomáš. Rozhodčí: Pustějovský – Čecháček, Ham. ŽK: 2:3. ČK: 80. Věčorek (O). Diváci: 600.

Dětmarovice: Gradek – Maléř, Vančo, Hrdlička, Holý – Uher (89. Popek), Hrtánek, Matušík (83. J. Ligocký), Skotnica, Beilner (73. L. Ligocký) – Besta (81. Egermajer). Trenér: Josef Jadrný.

Orlová: Pacanovský – Věčorek, Bajzáth, Schroner (70. Dzida) – Tomáš, Malík, Klimas (72. Bielan), Schimke (83. Regec), Kroček – Kopel (87. Brevčinský), Urban (68. Papuga). Trenér: Čestmír Kročil.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.