„Bez vytáček - je to pro nás zlatý bod. Soupeř byl lepší a měl i více šancí. Bod musíme rozhodně brát," přiznal sportovně hrající trenér mužstva a manažer klubu MFK Havířov Miroslav Matušovič.

Už v první půli domácí naznačili, že půjdou tvrdě po třech bodech. Indiáni se ale svědomitě vraceli a zodpovědně bránili. Na začátku měli dokonce sami lepší šance. „Byly to spíš takové závary před bránou, ale pak se Opava rozehrála a měla gólovky. Podržel nás Směták. Na startu druhé půle už jsme jednu jejich akci neubránili," připomněl Matušovič branku Rolného.

Hosté spoléhali na brejky a jeden jim v 70. minutě vyšel. Gomola srovnal, což byla pro havířovský tým velká vzpruha. „Nakonec jsme to bojovností a důsledností doklepali k tomu bodu," ulevilo se Matušovičovi, kterého v týdnu znepokojily téměř „zázračné" výsledky Krnova.

„Získali šest bodů, z toho tři v Petřkovicích, to klobouk dolů. My k nim teď jedeme a chci věřit tomu, že vše proběhne tak, jak má. Pro oba to bude klíčový souboj sezony a jen nerad bych se dočkal toho, že s námi bude někdo orat," upozornil předem Matušovič.

SFC Opava B – MFK Havířov 1:1 (0:0)

Branky: 49. Rolný – 70. Gomola. Rozhodčí: Galásek – Žurovec, L. Kneisl. ŽK: 3:2. Diváci: 105.

Havířov: Směták – Omasta, Michalčák, Zupko, L. Skoupý – Cenek, Babič – Trmal (46. Němec), Gomola, Musiol (79. Vagner) – Rozsíval (60. K. Skoupý). Trenér: Miroslav Matušovič.

Celý článek v tištěném vydání Karvinského a havířovského Deníku.