Nutno říct, že zatímco svěřenci Marka Poštulky nastoupili v ideálním složení, známém z minulé postupové sezony, hosté měli se sestavou starosti. „Docela jsme to lepili, doplnili jsme to i dorostenci, aby nás bylo aspoň jedenáct. V soutěži to snad bude jiný zápas, protože některé góly jsme domácím doslova darovali,“ řekl trenér Benešova Marcel Melecký.

Nebylo tak divu, že už v desáté minutě vedl Bohumín 2:0. Nejprve si Nowinského centr srazil do vlastní sítě Moravec, vzápětí po rohovém kopu se šťastně prosadil Lukáš Poštulka.

Havířov (v modrém) postoupil po prodloužení.
V pohárovém derby úspěšnější Havířov

Aby toho pro zaskočené hosty nebylo málo, hned po pauze se v rychlém sledu trefili Jatagandzidis a Opic. „Do šedesáté minuty jsme byli lepší a efektivnější, hráli jsme svou hru. Pak se projevilo, že máme za sebou teprve tři tréninky, takže jsme to při našem náročném stylu hry fyzicky nezvládali,“ uvedl domácí Marek Poštulka.

V Bohumíně došly lístkyJen 260 lístků nechalo vedení fotbalového Bohumína vytisknout před nedělním pohárovým duelem s Dolním Benešovem. Asi si řeklo, že na utkání ve Vrbici více nebude třeba. Ovšem, zmýlená neplatí. Papírky v hodnotě třiceti korun u vstupu došly ještě deset minut před výkopem střetnutí, které domácí Bospor vyhrál 4:2

A toho Benešov využil, když rychlou akci zakončil Oberherr a pak zužitkoval standardní situaci. Více však Meleckého tým nestihl. „Na to, že jsme na začátku přípravy, tak nám to herně sedlo. Důležité ale je, že jsme to zvládli a zaslouženě vyhráli,“ prozradil své pocity jeden z nejlepších hráčů na hřišti Jan Nowinski, který měl prsty ve všech gólech Bosporu.

„Jsem spokojený, snad jen škoda těch dvou branek a některých nevyužitých šancí,“ doplnil trenér Poštulka.

Za odměnu budou mít Bohumínští už tuto sobotu možnost poměřit se s třetiligovými Petřkovicemi. „To bude výzva. Alespoň ochutnáme fotbal z ještě vyšší úrovně, zkusíme je potrápit a třeba překvapíme,“ zamyslel se Nowinski, který má v případě postupu i svého vysněného soupeře pro druhé kolo.

„Jsem odchovanec Karviné, takže bych si strašně rád proti ní zahrál. Ale kdyby přijel třeba Baník, byl by to také svátek,“ zasnil se Nowinski.

Bospor Bohumín – FC Dolní Benešov 4:2 (2:0)

Branky: 6. vlastní Moravec, 10. L. Poštulka, 47. Jatagandzidis, 57. Opic - 62. Oberherr, 77. vlastní Hanus. Rozhodčí: Dudek – Vrťo, Černoevič. ŽK: Vaclík, Sittek, Jatagandzidis - Romaněnko. Diváci: 260.

Bohumín: Švrčina – Ferenc, L. Poštulka, Socha, Baculák (52. P. Poštulka) – Sittek, Palej (73. Kubinski), Vaclík, Nowinski – Hanus – Jatagandzidis (52. Opic). Trenéři: M. Poštulka a Kempný.