„Ano, z tohoto pohledu asi nejsme spokojeni, zvláště čtvrtý gól se mi nelíbil, tam nás domácí rozebrali. Ty první dva pramenily z toho, že jsme bránili v bloku a domácí umí využívat centry, hlavně Kalod. Ale celkově jsme nebránili dobře, to je jasné," uznal kouč Karviné Jozef Weber.

Domácí hráči se na jaře teprve podruhé dostali na hřiště. V předchozích třech týdnech totiž celý klub spadl do karantény kvůli epidemii příušnic. S o to větší chutí pak ale bojovali a bylo to i znát na výkonu. Budějovice měly v první půli výrazně navrch.

Diváci na Střeleckém ostrově sledovali opravdu střelecké manévry, v nichž se překonávaly obě strany. „Podle mě to bylo utkání prvoligové úrovně. Nestárnoucí Šimák a Kalod potvrdili velkou kvalitu. To jsou nadstandardní hráči, u nás se mi zase líbila práce útočné dvojice Urgela – Pospěch. Tak bychom si to představovali," vykládal po nerozhodném výsledku Weber.

Karvinští celý zápas jen dotahovali, a tak výslednou remízu musí brát jako zisk. V první půli měli i štěstí, když za stavu 2:1 trefil Kalod břevno. Místo 3:1 se pak do šaten odcházelo za stavu 2:2, když skóroval ve 45. minutě Urgela. „Karviná vytěžila z minima maximum. V první půli jsme byli natěšení a lepší, zasloužili jsme si vést," mrzela ztráta vedení domácího kouče Davida Horejše.

Karvinští se po pauze zlepšili, přesto paradoxně prohrávali už 2:4. „Tady ale musím vyzdvihnout morálku svého týmu, který bojoval až do poslední chvíle. Dotáhnout to nakonec proti s elánem hrajícím domácím na bod, to je dobrý počin," přiznal Weber.

Naopak ho trochu zklamali někteří hráči, kteří si měli hlasitěji říct o místo v sestavě. „Máme nějaké zraněné hráče, což se na naší hře projevilo, ale tím nesnižuji výborný výkon domácích. S těmi špatnými situacemi jsme si měli poradit lépe. Kádr je široký, když máme absence, musí naskočit jiní a říct si o místo v základu, což se ale nestalo," upozornil Weber.

Tentokrát nechal na lavičce zimní posilu Zbyňka Pospěcha, kterému ovšem role střídajícího žolíka svědčila. V 81. minutě totiž snížil na 4:3 a pak po jeho střele dorazil balon do sítě dvougólový Urgela. Remíza 4:4 musela fanoušky fotbalu nadchnout.

Dynamo České Budějovice – MFK OKD Karviná 4:4 (2:2)

Branky: 4. Benát, 31. Kalod, 53. Šimák, 65. Mareš – 45. a 86. Urgela, 23. Janečka, 81. Pospěch. Rozhodčí: Franěk – Koval, Černý. ŽK: Klesa, Kalod (oba Č. B). Diváci: 1627.

Karviná: Pindroch – Růžička, Dreksa, Hošek, Eismann – Sedlák (60. Panák) – Fiala (78. Puri), Janečka (69. Pospěch), Budínský, Puchel – Urgela. Trenér: Jozef Weber.