Domácí Petřvald odstartoval I.A třídu úplně opačně než Havířované a je v tabulce poslední. „To nás ale nesmělo uchlácholit, z vlastní zkušenosti vím, že taková utkání jsou nejhorší. A potvrdilo se, že domácí nebudou nijak odevzdaní, kousali a ty body jsme si tam jednoznačně museli uhrát," uznal trenér Datyní Zdeněk Menoušek, který je sám překvapen, kolik získal jeho tým bodů.

„A to přitom nehrajeme bůhvíjaký fotbal. Loni to bylo úplně opačně, soupeře jsme přehrávali a neměli nic. Letos ta hra sice není špatná, ale ani mi nepřijde, že bychom nad soupeři měli kdovíjakou převahu. Na druhou stranu s týmem, jaký máme, můžeme přijet kamkoliv a rozdat si to jako rovný s rovným. Máme na to vyhrát nad každým," uvažoval po první půlce podzimu Zdeněk Menoušek.

Datyně byly v Petřvaldě lehce v držení míče a dávaly krásné góly. Ten první obstaral Stebel přízemní ranou z 25 metrů. Za domácí hrozil nejvíce Huvar, po jehož akci dal také Richter branku. „Nepohlídali jsme si domácí protiútok," doplnil k vyrovnání Menoušek.

Druhou půli odstartoval krásný gól Tomašáka, který snad definitivně potvrdil, že jeho forma je zpět. Výborný výkon podali znovu Neuman s Miczkou a spoluhráče v bráně podržel i brankář Rozbroj, který nejprve zasahoval reflexivně po rohovém kopu a pak chytil po nepodařené malé domů jasný gól Huvarovi. „To bylo deset minut před koncem, Rozbroj nás jednoznačně podržel. Mohli jsme do otevřenější obrany Petřvaldu přidat další gól, ale nepovedlo se nám to a soupeř nás mohl vytrestat. No, zvládli jsme to a těšíme se na dohrávku v Dobraticích," připomněl Menoušek středeční zápas, který zkompletuje tabulku. Pokud jej Datyně zvládnou tříbodově, těžko je už bude na podzim někdo sesazovat z prvního místa.

TJ Petřald na Moravě – TJ Dolní Datyně 1:2 (1:1)

Branky: 39. Richter – 21. Stebel, 47. Tomašák. Rozhodčí: Višňovský – Byrtus, Špičák. ŽK: 3:3. Diváci: 52.

D. Datyně: Rozbroj – Vlček, Wojtyna, Batiha, Dolák – Kubiena, Miczka, Tomašák, Stebel – Neuman – Baláž (71. O. Kulhánek). Trenér: Zdeněk Menoušek.