„Byl jsem hodně překvapen," přiznal dolnolutyňský kouč Jiří Skála. „Ale hráli jsme fakt dobře. Soupeř si nejspíš myslel, že nás hladce přejede, ale zápas se vyvíjel v náš prospěch a hráči Petřvaldu se pak mezi sebou začali hádat. Mám pocit, že se nakonec snad i porvali," zasmál se Skála.

Náladu měl výbornou. Jeho svěřence totiž po zápase čekala rozlučka se sezonou a oni jasně deklarovali, že nechtějí pít na žal, ale na vítězství. „A naplnili to," dodal spokojený Skála, který jen nevěřícně sledoval, jak jeho tým vyhrává poločas 3:0.

Konsternovaní domácí provedli ve druhé půli hned čtyři změny v sestavě a začali tlačit. „Pro nás bylo stěžejní, že jsme se vrátili k důslednému dodržování taktických pokynů. Obránci vyhrávali hlavičky a záložníci je sbírali, netrajdali roztažení po hřišti," pochvaloval si Skála.

Petřvald ve druhé části pochopitelně zabral, vždyť byl obrovským favoritem utkání, ale dokázal jen snížit na 2:3. „Jeho tlak byl ale obrovský. Začali jsme se strachovat o výhru," přiznal Skála.

Petřvald už hrál v závěru vabank, nechával hosty číhat na středovém kruhu a hrnul se nákopy do vápna, což se mu stalo osudným. Macháček s Velkým v závěru utekli a pečetili strhující vítězství svého týmu.

TJ Petřvald na Moravě – Sokol Dolní Lutyně 2:5 (0:3)

Branky: 74. Marek Hýl, 86. R. Huvar – 6. Havlásek, 24. Pěgřim, 45. M. Fismol, 88. Macháček, 90. Velký. Rozhodčí: Beran. ŽK: 1:0. Diváci: 50.

D. Lutyně: Šajer – Pěgřim, Hanusek, Vávra, Jurko – Kudlík, Velký, M. Fismol, Wita (22. Twrdý) – Havlásek, Macháček. Trenér: Jiří Skála.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.