V posledním kole sice hráči rozprášili Kroměříž 5:0, ale protože Frýdek-Místek uspěl díky těsné výhře 1:0 v olomoucké Holici, raduje se z vítězství v soutěži právě on. O všem rozhodla nedávná domácí porážka karvinských hráčů doma s Frýdkem v poměru 0:2, byť svěřencům trenéra Radomíra Korytáře stačila i remíza.

Ztráta postupu musí karvinské chlapce hodně mrzet, když vezmeme v potaz, že na jaře zaznamenali dvanáct výher a v součtu s podzimem vyhráli dokonce čtrnáctkrát v řadě. Poradili si i s mládežnickými giganty z Olomouce a Ostravy. Ten třetí z Brna je svým způsobem připravil o postup (porážka 0:1). „Ano, doma jsme proti béčku Brna selhali střelecky, protože i to bylo utkání, ve kterém jsme mohli dát aspoň pět gólů. Naše vítězná série se tak zastavila. Ale pořád to bylo utkání, ve kterém jsme měli navrch. Jediný zápas na jaře, který nám nevyšel, byl ten osudový s Frýdkem-Místkem," litoval zpětně trenér družstva Radomír Korytář, který už v posledních dvou zápasech na lavičce týmu nebyl.

„Odcházím zpět do Baníku Ostrava na pozici šéftrenéra SCM a jako trenér ligového dorostu U19," objasnil Korytář, jehož tým měl jarní část soutěže famózní. Na celou sezonu bude trenér vzpomínat v dobrém. „Spoléhali jsme na týmový výkon, podpořený několika výraznými individualitami, a to nám dlouho vycházelo. Hráči zaznamenali herní progres. Na působení v Karviné budu vzpomínat rád, podmínky pro práci a celkové zázemí v klubu jsou na vynikající úrovni," uzavřel Radomír Korytář.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#