„Po zápase se Zabrze jsme trochu žehrali na naše spálené šance a na to, že jsme nevyhráli o tři góly. Proti Dunajské Stredě to bylo naopak a spokojeni jsme hlavně s výsledkem," poznamenal trenér karvinského mužstva Jozef Weber.

Dunajská Streda, sedmý tým uplynulého ročníku slovenské nejvyšší soutěže, měla v první půli navrch. „Braňo (gólman Pindroch) chytil tři tutovky. Oproti prvnímu přípravnému utkání byla tentokrát lepší druhá půle, ale hráči, kteří zahráli dobře proti Zabrze, zahráli slušně i dnes," komentoval Weber utkání, do něhož nasadil prakticky dvě rozdílné jedenáctky.

„Zatím zkoušíme, prostor tedy dostal co nejširší počet hráčů. Ale líbil se mi na pravé straně obránce Seebacher z Rakouska, kterého jsme testovali. Je pohyblivý, přemýšlí. Naopak Bosňan Buhać by měl přidat. Přínosné bylo utkání v tom, že jsme viděli, jak hráči zvládají nakumulovanou únavu, protože tento týden je z hlediska fyzické přípravy nejnáročnější," vysvětlil.

Po utkání už byl vnitřně rozhodnutý o konci některých hráčů. „Po sobotě jsem si to ještě nechal projít hlavou, fotbal jsem dlouho hrál, vím, že to pro hráče může být těžké, takže jsme si vyhodnotili, že někteří z nich ještě dostanou šanci a další ji dostanou i ve třetím utkání v Polsku. Ale někteří hráči už skončí, ještě se o tom ve středu poradíme s vedením," nechtěl zatím prozrazovat jména.

A jakou má představu o podobě kádru? „Početně by to mělo být 22 hráčů plus dva tři gólmani. A co se týká postů, aktuálně sháníme šikovné záložníky. Útočník Jurčo se jeví slušně, sledovat ale pořád budeme i vývoj v dalších ligových klubech," poznamenal.

Po minulé úspěšné sezoně by si pochopitelně nerad rozbil kostru mužstva. Přesto je v tuto chvíli možné, že by se některý z hráčů stabilní jarní základní sestavy měl bát o své místo? „Já doufám, že kádr vhodně doplníme tak, aby se o to místo museli strachovat všichni. Konkurence je prostě hnací motor," usmál se kouč MFK OKD.

Karvinští už téměř jistě přijdou o Sedláka, který se v přípravě v Brně prezentuje hodně slušně, podle všeho skončí i Estonec Puri, který se do úterka neuráčil objevit na tréninku. „Máme v hledáčku ještě nějaká jména, vše ale musíme zvážit," zakončil Weber, jehož tým čeká v sobotu další příprava, tentokrát v polské Wodzislawi, kde mu bude soupeřem třináctý celek posledního ročníku nejvyšší polské soutěže Nieciecza.

„Jen doufám, že bude fungovat autobus," připomněl Weber s úsměvem problémy s úterním odjezdem mužstva ze Slovenska, kde se tým pro poruchu autobusu ještě hodinu po utkání zdržel na hřišti.

DAC Dunajská Streda – MFK Karviná 0:1 (0:0)

Branka: 52. Duda.

Karviná: Pindroch – Seebacher (46. Janečka), Dreksa (46. Toml), Gurzeda (46. Hošek), Eismann – Fiala (46. Duda), Cana (46. Kontár), Šisler (46. Panák), Zelený (46. Puchel) – Buhać (46. Jurčo), Juřena (46. Okleštěk).