Ve skupině D měla tentokrát volno Orlová a do bojů zasáhly zbylé čtyři týmy. Karvinští fotbalisté znovu sahali po překvapivém výsledku, když nad favorizovanou Olomoucí vedli 2:0 a 3:1, nakonec ale brali jen bod. I ten je ale udržel ve hře o první místo ve skupině. Ve druhém duelu se ostravský Baník nadřel na výhru 2:1 nad Frýdkem-Místkem.

Karvinští odehráli výtečný první poločas, kdy dobře kombinovali, rotovali a neustálým pohybem nutili olomoucké borce ke ztrátám míče. Vytvářeli si brankové příležitosti po standardkách, které využili. Sigma po změně stran zabrala, vytvořila na karvinskou bránu velký tlak a zaslouženě srovnala.

Domácí tak bodovali, ale po utkání je mrzelo, že vedení neudrželi. „Je to škoda, dostali jsme zbytečné góly po naivních chybách, které tak zkušený soupeř umí potrestat. Na druhou stranu si Sigma za výkon ve druhé půli minimálně bod zasloužila," nechal se slyšet jeden z trenérů Karviné Petr Mašlej.

Olomouc kouč Roman Pivarník si pochvaloval kvalitu zápasu, už méně pak kvitoval hrubky v olomoucké defenzivě. „Takové branky prostě nemůžeme dostávat. Ale jsem rád za to, že se utkání odehrálo, splnilo účel a Karviná nás prověřila," ocenil snahu domácích hráčů.

Na hru karvinského celku se v přípravě skutečně dá dívat. Oproti mistrovským zápasům ve druhé lize je posun k lepšímu nezanedbatelný. Mašlejův kolega v trenérském duetu Jan Páník se domnívá, že je to zatím dáno jinou kvalitou soupeřů v přípravě. „Ta druhá liga je specifická, mužstva v ní nechtějí moc hrát fotbal, kdežto Baník a Sigma jsou rozhodně fotbaloví soupeři, kteří se nesnaží jen o holou destrukci, nýbrž hrají hodně dopředu, a tím pádem se jim otevírají i zadní dvířka, což nám jako technickému týmu vyhovuje spíš než strohé dobývání soupeřovy brány," vidí příčinu v líbivější partii proti ligovým soupeřům Páník.

MFK OKD Karviná – Sigma Olomouc 3:3 (3:2)

Branky: 3. Sobala, 24. Legierski, 34. Mikula – 29. a 36. Doležal, 68. Hála. Rozhodčí: Proske – Kotlík, Mikeska. Diváci: 150.

Karviná 1. poločas: Paleček – Fiala, Mikula, Hottek, Puškáč – Hoferica, Sobala – Ciku, Fischer, Cudrák – Legierski.

Karviná 2. poločas: Hájek – Fiala, Mikula, V. Cverna, O. Cverna – Vaněk, Hoferica (50. Kurušta) – Ciku (50. Fulnek), Vaclík, Besta – Mišinský.

Olomouc 1. poločas: Blaha – Janotka, Koutný, Škerle, Vepřek – Houska, Habusta – Schulmeister, Ordoš, Navrátil – Doležal.

Olomouc 2. poločas: Blaha – Sukup, Dreksa, Šindelář, Hála – Pospíšil, Habusta – Janotka, Houska, Javůrek – Varadi.

Dosud odehráno:
1. kolo: Olomouc - Orlová 7:0, Karviná - Ostrava 1:0, Karviná – Olomouc 3:3, Ostrava – Frýdek-Místek 2:1, Olomouc - Frýdek-Místek 5:2 (předehráno).

Tabulka skupiny D:
1. Olomouc        3  2  1  0  15:5   7
2. Karviná           2  1  1  0   4:3   4
3. Ostrava          2  1  0  1   2:2   3
4. Frýdek-Místek 2  0  0  2   3:7   0
5. Orlová            1  0  0  1   0:7   0