Těšíňané nastoupili v novém složení a na umělé trávě ve sportovním areálu Frýdecká. Umělka jim šla k duhu, nejspíš se na ní cítili jako ryba ve vodě. Na umělých površích totiž odehráli celou zimní přípravu. „Ale myslím, že Hradec také. Žádnou výhodu bych v tom pro nás nespatřoval," poznamenal trenér žluto-černých Pavel Smatana.

Jeho tým měl celý zápas navrch. Vyjma hlavičkového pokusu Hradeckých z 20. minuty, který skončil vedle, si hosté vlastně nevypracovali šanci. Domácí jich měli několik a čtyři proměnili. O první dvě se postaral Przyczko. Vítězný gól dal po standardní situaci Staníka a dorážce.

Jedinou černou kaňkou na vítězství byla zranění hned dvou domácích hráčů. Hradečného odvezla po čtvrthodině hry sanitka s vykloubeným ramenem, o dvacet minut později si sanitka přijela i pro Zowadu, jehož kotník připomínal vodní meloun. I na vynucených střídáních ale bylo vidět, že kádr Těšína je velmi kvalitní. „Mohli jsme si ověřit, že všichni hráči jsou použitelní do základu. Nikdo není jen do počtu," pochvaluje si trenér Smatana.

IRP Český Těšín – TJ Hradec n. M. 4:0 (1:0)

Branky: 38. a 50. Przyczko, 53. vlastní, 74. Chlebek. Rozhodčí: Picmaus. ŽK: 1:1. Diváci: 80.

Č. Těšín: Klepek – Bolek, Staník, Šlavka, Zowada (38. Rusek) – Mendrok, Koper – Chlebek (77. Slíva), Zábelka, Hradečný (15. Christu) – Przyczko. Trenér: Pavel Smatana.

Další zápas hraje Č. Těšín v neděli v Bohumíně.


Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.