V rámci skupiny D se v ní střetnou s ligovými účastníky Baníkem Ostrava a Sigmou Olomouc, a také s předním týmem MSFL Frýdkem-Místkem.

Letošní Tipsport liga napíše již svou šestnáctou kapitolu, jedná se tedy už o tradiční zimní soutěž českých, moravských a slezských klubů. Na startu budou i tři čtvrtiny ligového pelotonu. Chybět budou ale přední celky Gambrinus ligy včetně Sparty Praha a Plzně. Oběma se letošní soutěž nehodila do přípravy kvůli startu v jarním pokračování Evropské ligy.

V turnaji se kromě dvanáctky prvoligových celků představí ještě šest týmů z druhé ligy a právě Frýdek-Místek s Orlovou z MSFL. Vítězství obhajuje Jihlava. Z dějišť turnaje z minulého ročníku zůstaly pouze Beroun a Brno. Čtyři pětičlenné skupiny budou vedle nich hostit ještě v pražském Edenu a zcela premiérově v Karviné, kde se zápasy odehrají na umělé trávě v areálu MFK (bývalá Kovona).

Karviná hostí kvalitu

Hlavním důvodem, proč se Karvinští zapojili do zimní Tipsport ligy, je kvalitní příprava na domácí půdě. Hostit skupinu tak významné soutěže slibuje karvinskému klubu samozřejmě i jistý profit, minimálně ve zviditelnění, prvořadé je však stále to základní – otestovat mužstvo a hlavně nové hráče v soubojích s kvalitními protivníky.

„Zimní příprava je delší než ta letní, a tak je v ní i více přípravných zápasů a možností pro hráče, jak zabojovat o základní sestavu. Zápasy budou i motivační, zaručuje to skupinový systém turnaje," poznamenal Jan Páník z trenérského dua Mašlej – Páník.

Připomeňme, že po podzimu ukončil kariéru v profifotbale René Bolf, kromě něj skončili i Vrána s Preslem a také Wojnar, jemuž se hledá nové angažmá.

Karviná vstoupí do turnaje až ve středu 9. ledna v 11 hodin atraktivním derby proti Baníku. Zimní přípravu zahájí v pondělí.

Orlová účast v soutěži kvituje

Na poslední chvíli se startovní listina účastníků Tipsport ligy rozrostla o fotbalisty třetiligové Orlové. „Vlastně jsme měli na zvážení nějakých patnáct minut," zasmál se manažer orlovského klubu David Totek. Pořadatelská agentura totiž Slavii oslovila přímo z jednacího aktivu. „Asi jim někdo vypadl, tak oslovili nás. Ale jsme za to rádi. Je to pro nás také způsob zviditelnění a vzhledem k úrovni soutěže na domácí scéně i prestiže," upozornil Totek.

Tým trenérů Bohuše Kelera a Josefa Jadrného, kteří Slavii na jaře povedou, je zdravotně v pořádku, problémy s kolenem má jen Radek Vlk. Jediná změna po solidním podzimu v hráčském kolektivu je ta, že Polák Mariusz Sobala zkouší štěstí právě v Karviné.

Orlová obstará zahajovací zápas v sobotu 5. ledna od 11 hodin duelem s prvoligovou Sigmou.

Rozpis zápasů
Sobota 5. ledna (11.00): Sigma – Orlová
Středa 9. ledna (11.00): Karviná – Baník
Středa 9. ledna (13.00): Sigma – Frýdek-Místek
Sobota 12. ledna (11.00): Karviná – Sigma
Sobota 12. ledna (13.00): Baník – Frýdek-Místek
Středa 16. ledna (11.00): Baník – Sigma
Středa 16. ledna (13.00): Frýdek-Místek – Orlová
Sobota 19. ledna (11.00): Baník – Orlová
Neděle 20. ledna (11.00): Karviná – Frýdek-Místek
Středa 23. ledna (11.00): Karviná – Orlová