Kdo si dal před dopoledním fotbalem v Orlové ještě kávičku, zřejmě přišel o polovinu gólů v utkání. Už po třech minutách to bylo 2:0. Nejprve se cizelérským trestným kopem uvedl v novém působišti Slovák Keresteš, zimní posila Slavie, hned po něm přidal pojistku Kovář.

Stejný hráč pak v 18. minutě udeřil znovu. Aktivní nástup se Orlové rozhodně vyplatil a diváci byli maximálně spokojeni. „Ten začátek byl opravdu nadstandardní. Naším záměrem bylo vlítnout na ně, ale že to vyjde až takhle, to bylo nad očekávání," uznal gólman Slavie Radek Szarowski, pro něhož byl zápas vůbec prvním v kariéře v tak vysoké soutěži.

Fotbalisté Orlové (v červenobílém) porazili doma Rosice.

Rosičtí, povzbuzováni hrstkou svých příznivců, kteří neváhali vyjet časně ráno z Brněnska do Slezska, se dočkali po chybě obrany snížení na 3:1, a tím se střelecký účet zápasu uzavřel.

„Začátek jsme měli skutečně z říše snů. Vést v osmnácté minutě 3:0, to se nepodaří každý zápas. Říkali jsme si, že zkusíme napadáním a aktivní hrou dostat soupeře pod tlak, což se povedlo. Pak jsme trochu zvolnili, ale ne tím, že by hráči nechtěli běhat. V týmu máme pořád kluky, kteří ještě nejsou kondičně stoprocentní. Nějakou dobu v přípravě scházeli," upozornil trenér Orlové Bohuš Keler.

Trenér Orlové Bohuslav Keler.
Před utkáním kladl svým svěřencům na srdce jediné – více odvahy v koncovce. „My jsme věděli, že v posledním utkání nám scházela větší vůle a ochota jít do koncovky. Zlepšit to byl prvotní záměr pro utkání s Rosicemi," sumarizoval plány orlovský kouč.

Slavia Orlová – Slovan Rosice 3:1 (3:1)

Branky: 3. a 18. Kovář, 2. Keresteš – 43. Odehnal. Rozhodčí: Duda. ŽK: 1:0. Diváci: 250.

Orlová: Szarowski – Silveira, Kaizar, Švrček, Keresteš – Žižka, Hanus, Kovář (73. Václavek), Kušnír – Kopel, Perič (59. Jonek). Trenér: Bohuš Keler.

Další zápas hraje Orlová v neděli v Zábřehu.