Vítězství zařídili svými góly Panák, Komenda, Urgela a Tarczal. Posledně jmenovaný znovu potvrdil, že bude vítanou posilou. Pokud se tedy podaří jednání s Příbramí dotáhnout do zdárného konce. „Dana jsme dělali vyloženě jako náhradu za Skwarczeka, ve středu pole se jeví opravdu velmi dobře. Je to zkušený borec, který ví, co na hřišti v daný moment dělat. Ale mile nás překvapili třeba i mladí hráči, kteří zimní přípravu mezi muži zažívají vůbec poprvé v kariéře, mám na mysli Puchla, Dudu nebo Leibla, naše dorostence. Ti se s tím popasovali víc než zdatně a určitě jim to pomůže v dalším rozvoji," poznamenal asistent trenéra Jozefa Webera na karvinské lavičce Josef Mucha.

Karvinské hráče pochválil za sobotní výkon především ve druhé půli. „Směrem dopředu jsme opět prokázali nějakou kvalitu. V přípravě nám to docela padá, jen vydržet," dodal.

První gól ale vstřelili hosté. Ve 24. minutě překonal Pindrocha zblízka Kozlowski. Radost však polskému týmu dlouho nevydržela. Po dobrém napadání Martina Limanovského přihrál špatně gólmanovi jeden ze stoperů a Panák v pohodě dorazil. Po půlhodině předvedl Limanovský perfektní akci na hranici vápna, přiťukl míč Tomáši Komendovi, kterého však zázračně vychytal brankář Soliňski.

Do druhé půle udělali trenéři několik změn a bylo to znát. Šest minut po změně stran našel Castanier svým centrem Komendu a ten hlavou ke vzdálenější tyči poslal domácí do vedení. V dalším průběhu zápasu už bylo jasno, kdo je na hřišti pánem. Gólově to ale domácí potvrdili až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve Castanier našel Urgelu a ten skluzem netradičně levou nohou zvýšil. A tři minuty před koncem pečetil vítězství po krásné, rychlé a efektní akci Tarczal umístěnou střelou na zadní tyč.

A co nové avizované posily? „Tomáš Komenda i Španěl Castanier rozšířili konkurenci v útoku. Tomáš je vyložený hroťák, má potenciál a zatím kryje záda Ľubo Urgelovi, naší jedničce. Během jara určitě dostane příležitost v nějakém mistráku," ujistil Mucha.

Castanier je výtečný směrem dopředu. „Pro něj bylo těžké se adaptovat na zimní podmínky v Česku, protože je doma nezažil. I když v sobotu si připsal tři asistence. Je to vytříbený technik a prokazuje kvality. Zbývá otázka, jak se popasuje s druhou českou ligou, která je hlavně o bojovnosti, důrazu a takové té zarputilosti. On byl doma určitě zvyklý na technický fotbal, kterého by se mu u nás ale dostalo spíše v první lize," porovnává Josef Mucha.

Tak jako tak, nyní se už dvacetičlenný užší kádr Karviné přesouvá na soustředění do Sence, kde by se měl dostat na přírodní trávu. „To už netrpělivě očekáváme, protože přípravné období na umělých trávách bylo dlouhé a samotní hráči už toho mají docela dost. Těšíme se, až vyběhneme na přírodní trávník. Bude to i změna zažitého stereotypu, opustíme na chvíli domácí podmínky, vyzkoušíme něco nového," přibližuje karvinský trenér.

MFK OKD Karviná – Rozwój Katowice 4:1 (1:1)

Branky: 26. Panák, 51. Komenda, 84. Urgela, 87. Tarczal – 24. Kozlowski.

Karviná: Pindroch – Hatok (46. Růžička), Leibl, Trousil (46. Janíček), Knötig (46. Eismann) – Duda (46. Daníček), Tarczal – Juřena (46. Castanier), Panák (46. Urgela), Limanovský – Komenda.