Dlouho to na bodový zisk pro karvinské hosty nevypadalo.

Posílení domácí začali aktivně a hned od první minuty hosty zatlačili. Karvinští se převážně bránili. Jejich naděje na bodový zisk držel zejména skvěle chytající Le Giang, který vyrazil hlavičku Mareše, pokus Mebrahtua z otočky a tutovku Přikryla, který mířil dobře k tyči.

Zápas 17. kola první fotbalové ligy mezi FC Baník Ostrava a 1. FC Slovácko, 17. února 2018 v Ostravě. (vlevo) Dyjan Carlos De Azevedo.
Slovácko si odvezlo z Ostravy všechny body

Při ráně Takácse mu přálo štěstí, domácí bek nenasměroval balon do odkryté brány.

„Patrik nás podržel. Předvedl parádní výkon. Dvakrát tam čaroval na čáře,“ uznal trenér Karviné Josef Mucha.

Onen druhý „zázrak“ si Le Giang schoval do druhé půle, kdy bravurně zasáhl na zemi proti přímému kopu Mareše. Teprve pak se ke slovu dostali také hosté.

Do šance se procpal Wágner, ale z úhlu nepropálil gólmana Šedu.

Fotbalisté Karviné (ve žlutém) šokovali Mladou Boleslav.Zdroj: Michal Chadim

To už začali karvinští hráči konečně vystrkovat ofenzivní tykadla, nicméně stále byla aktivnější Mladá Boleslav. Její největší šanci zazdil Ladra, který byl sám před Le Giangem, jenže mezi tyče vůbec netrefil.

Karviná pak už domácím nic nedovolila a hlídala si bod. V nastavení pak dostala výhodu volného kopu. Budínský jej z levé strany zakroutil do vápna na hlavu Tomáše Wágnera a ten hlavičkoval prakticky osamocen do Šedovy sítě. Obrovská hrubka mladoboleslavské obrany.

Celková rekonstrukce malého krytého bazénu Delfínek v Havířově.
Malý krytý bazén prochází rekonstrukcí

Euforie hostů byla nesmírná. „Se třemi body jsme možná ani nepočítali. Ale byli jsme trpěliví a nakonec se k nám přiklonilo i štěstí. Tohle nás určitě nakopne do dalších bojů,“ usmíval se karvinský kouč Mucha.

To domácí trenér Dušan Uhrin spokojen nebyl a vymlouval se i na rozhodčí. „Před tou standartou jsem tam žádný faul neviděl. Možná to byl i gól z ofsajdu.

Každopádně jsme hrubě nespokojení s verdiktem rozhodčího. Byla tam i penalta na Hubínka,“ mínil po zápase. Nakonec ale uznal, že jeho tým nehrál optimálně. „Zbytečně jsme ztráceli míče, hlavně v závěru. Měli jsme dostatek šancí, abychom zápas rozhodli. Nedali jsme je a pak si necháme dát gól v nastavení. Smolný zápas,“ rekapituloval duel nyní už bodově rovnocenných týmů, protože Karviná se na svého soka po sobotním úspěchu dotáhla.

FK Mladá Boleslav – MFK Karviná 0:1 (0:0)

Branka: 90(+2). Wágner. Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Horák. ŽK: Hubínek, Matějovský, Křapka – Štepanovský, Šisler, Kalabiška. Diváci: 2 166.

Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Klíma, Takács, Křapka – Hubínek, Jánoš – Přikryl (84. Magera), Matějovský (60. Valenta), Mareš – Mebrahtu (71. Ladra). Trenér: Dušan Uhrin.

Karviná: Le Giang – Čolič, Janečka, Hošek, Eismann – Šisler, Panák (76. Smrž) – Štepanovský (90. Lingr), Budínský (90+4. Štěrba), Kalabiška – Wágner. Trenér: Josef Mucha.

Ilustrační fotografie.
STAN chce do komunální politiky v Karviné