Přestože v neděli hrály utkání předposledního kola, vítězství v letošní sezoně měly v kapse už dávno. Před utkáním s Loděnicí tak mohly Havířovanky z rukou představitelů města převzít pohár. Výjimečně to nebylo na domácím hřišti.

„Ve spolupráci s MFK Havířov jsme toto utkání a předávání poháru naplánovali na hlavní hřiště stadionu v Prostřední Suché. Naše holky obhájily titul z minulého roku. Teď budeme doufat, že se otevře Moravskoslezská liga žen, do které bychom měli postoupit. Bez této soutěže nám totiž už po loňském vítězství neumožnili postoupit do celostátní druhé ligy s tím, že přeskakovat soutěže se nesmí. Holky to berou jako diskriminaci, protože i když loni vyhrály, neměly kam postoupit, přičemž české kluby vyšší soutěže hrají," vysvětlil trenér a prezident klubu Radomír Zábranský.

Havířovské fotbalistky převzaly před zápasem ocenění za vítězství v soutěži.Zdroj: Libor Běčák

V postup doufají také hráčky. „Za úspěchem stojí dobrá parta a vynikají zázemí. Samozřejmě, že bychom chtěly do třetí ligy, která by měla vzniknout," řekla Kateřina Waszutová. Kapitánka Radka Volfová její slova potvrdila: „Je to práce celého týmu. Jdeme za vítězstvím a naším cílem je postoupit do vyšší soutěže."

Před výkopem havířovské fotbalistky převzaly pohár z rukou primátorky Jany Feberové a náměstka Karla Šlachty. „My o tom, že mamá skvělé fotbalisty, víme delší dobu, protože už jsme je oceňovali. Převzetím poháru teď završí další úspěšnou sezonu," řekla primátorka.

O tom, že Havířovanky skutečně patří do vyšší soutěže, svědčí i výsledek nedělního utkání. Gascontrol deklasoval třetí tým tabulky 10:0 a potvrdil, že v soutěži aktuálně nemá rovnocenného soupeře.

Letní koupaliště v Havířově.
Koupaliště už jsou v provozu