„Teď už najíždíme na klasický cyklus, který nás bude čekat v mistrovské soutěži. Týdenní tréninkový režim bude završen víkendovým utkáním, v našem případě v sobotu s Třincem (v sobotu od 13 hodin v Karviné – pozn. aut.) a všichni doufáme, že už se konečně dostaneme na přírodní trávník," postěžoval si na nepřízeň počasí trenér Karviné Jan Páník.

Právě počasí zatím fotbalistům nedovoluje naskočit na klasickou trávu, hraje se na umělých površích a i na ty občas sněží, jako minulou středu při utkání s rezervou ostravského Baníku. „S počasím nic nenaděláme, je to stejné pro všechny, ale je fakt, že na takových terénech ustupuje fotbalovost bojovnosti a věci, které bychom na hřiště rádi přenesli, tam jednoduše nedokážeme dostat," pokrčil rameny Páník.

Trenéři už také mají na několika postech sestavy jasno. „Nechci prozrazovat konkrétní jména, to by pro ostatní bylo demotivující. Ono to ze sestav, ve kterých nastupujeme, tak nějak vyplývá, ale o větší polovině základní jedenáctky už máme opravdu jasno," podotkl Páník. „Koneckonců, boj o základní sestavu není záležitostí jen přípravného období, je to neustávající proces," upozornil správně.

Podle Deníku by se však měli Karvinští na jaře vyrukovat se sestavou, která bude zahrnovat gólmana Palečka, obránce Mikulu, záložníky Hottka, který ovšem nastupuje poslední dobou na postu levého beka, Cika a nové posily Sobalu a Hofericu. Pravděpodobně budou hrát i bratranci Cvernovi, i když se na jejich místa tlačí nové posily.

MFK OKD Karviná – Baník Ostrava B 1:0 (1:0)

Branka: 44. V. Cverna.
Karviná 1. poločas: Pindroch – Hoffmann, Mikula, V. Cverna, O. Cverna – Vaněk, Hoferica – Ciku, Vaclík, Limanovský – Mišinský.
Karviná 2. poločas: Pindroch – Fiala, Hoffmann, Homola, Hottek – Sobala, Puškáč – Fulnek, Fischer, Knötig – Besta.

GKS Tychy – MFK OKD Karviná 2:3 (2:2)

Branky: 21. Bukowiec, 29. Maczyński – 13. Hottek, 15. Besta, 59. Hoferica.
Karviná: Paleček (46. Hájek) – Fiala (65. O. Cverna), Mikula, Homola (46. V. Cverna.), Hottek – Sobala (65. Vaněk), Puškáč (46. Hoferica) – Ciku, Fischer (65. Vaclík), Knötig (46. Limanovský) – Besta (60. Mišinský).