Fotbalistky Gascontrolu porazily doma Veřovice a tři kola před koncem si zajistily vítězství v celé soutěži.

„Je to velký úspěch," radoval se trenér Gascontrolu Radomír Zábranský. „Holky potvrdily svou výjimečnost i své postavení v regionu. Měly by si tím zajistit postup do MS ligy, ale ještě uvidíme" doplnil v narážce na fakt, že svaz zrušil třetí nejvyšší soutěž pro Moravu.

Domácí tým opět bavil diváky, kterých se sešlo na hřišti pod letním kinem rovných sto. A Havířovanky zaznamenaly i jubilejní stý gól v soutěži. Všem fanouškům navíc před zápasem a o přestávce zdarma servírovaly vaječinu.

„Byl to vydařený den, samozřejmě nechybělo šampaňské a všichni jsme si náš triumf vychutnali a užili," usmíval se spokojeně Zábranský, který se svými kolegy vytvořil konkurenceschopný tým, který by se jistě neztratil ani ve vyšší soutěži.

Co se týče samotného zápasu, není ani moc co hodnotit. Domácí celek hned v úvodu vyvinul na Veřovice tlak, který vyústil v brzký gól Najvarové. Chvilková nekoncentrace sice vzápětí zapříčinila vyrovnání z kopačky nejlepší střelkyně soutěže Mališové, jenže pak Havířov převzal otěže zápasu do svých rukou a přidal další dva góly. Navíc nastřelil tyčku.

I po přestávce se hrálo prakticky na jednu bránu, po další brance Najvarové se opakovala situace z první půle – chvilkové polevení, snížení Veřovic, ale pak zase tlak Gascontrolu korunovaný dalšími dvěma trefami.

„Oba poločasy měly podobný průběh. Holky útočily, nebály se vystřelit ani z větší vzdálenosti, doplňovaly se. S výkonem mohu být spokojen," uznal trenér Zábranský, jemuž se po sladkém triumfu těžko hledala slova.

„Pro dobré jméno havířovské ženské kopané jsme udělali, co šlo. Myslím, že až časem všem dojde, co děvčata vlastně dokázala. Vím, že to se mnou holky někdy nemají lehké, ale zcela určitě si jejich práce vážím a za sezonu jim děkuji. Sice nehrajeme první ligu ani žádnou ligu mistrů, ale snažíme se fotbalem aspoň bavit diváky, a to se nám snad daří. Budeme v tom chtít pokračovat," uzavřel Zábranský.

Gascontrol Havířov – AFC Veřovice 6:2 (3:1)

Branky: 3. a 63. Najvarová, 30. a 70. Míčková, 40. Antalíková, 77. Volfová – 6. Mališová, 65. Busková. Rozhodčí: Cieslar. ŽK: 1:1. Diváci: 100.

Havířov: Dlouhá – Motlochová, Antalíková, Volková, Waszutová – Fukalová, Šoborová, Míčková, Vítková – Najvarová, Volfová. Střídaly: Maláčová, Kuzníková, Holáňová. Trenér: Radomír Zábranský.