Na trávníku jim chybělo několik opor z minulé sezony včetně Petry Antalíkové, která projevila zájem zahrát si ještě I. ligu v Hradci Králové, ale také Míčkové, která z neznámých důvodů přestala jevit zájem o fotbal.

„Nerozumím tomu, protože patřila mezi ty lepší hráčky a najednou šel z její strany fotbal úplně mimo, vlastně vůbec nevím, jestli s ní mám počítat, nebo co. Nekomunikuje s námi, prakticky o ní v současné době nic nevím,“ podivoval se trenér Radomír Zábranský, který od nové sezony spolupracuje na trenérské lavici právě s Petrou Antalíkovou v pozici asistentky.

Ale ke hře. Úvodní minuty byly nahoru dolů a v akci byly obě gólmanky. Ve 28. minutě však našla Šoborová Denkovou, ta byla ve vyložené šanci podražena, ale zákrok sympaticky ustála a prostřelila hostující brankářku – 1:0. Do konce poločasu se pak více bojovalo ve středu hřiště a kolem šestnáctek.

Druhá půle začala svižně, domácí obrana pracovala spolehlivě a všechny náznaky vítkovických šancí hasla v samém zárodku. To neplatilo po hodině hry, kdy se prosadila hostující Kutnerová.

Jenže v 74. minutě si postavila k přímému kopu míč levonohá Vítková a výstavní trefou do šibenice zajistila domácím postup.

„Kádr se nám teď doplnil, když se po mateřské dovolené vrátila kapitánka Porembská a povedlo se nám přivést z Těšína brankářku Sikorovu. Navíc Šoborová, Denková, Volková i Najvarová už jsou našimi hráčkami,“ vypočítával Zábranský.

V 1. kole poháru se jeho svěřenkyně střetnou s loni ještě druholigovým Baníkem Ostrava. Hraje se již tuto sobotu 19. srpna od 15 hodin na hřišti v Havířově.

Gascontrol Havířov – MFK Vítkovice 2:1 (1:0)

Branky: 28. Denková, 74. Vítková – 62. Kutnerová. Rozhodčí: Němec – Bolek, Piterasz. ŽK: Volková – Bulavová. Diváci: 100.

Havířov: Sikorová – Motlochová, Porembská, Krokoszová, Volková – Denková, Šoborová, Najvarová, Kuzníková – Vítková, Holáňová. Střídala: Dlouhá.