Datyně na hřišti v Dolní Lutyni doslova excelovaly. Přitom se čekalo, že domácí Sokol potvrdí tři předchozí výhry. Na selhání v koncovce mohou žehrat i Albrechtice, které doma přepustily všechny body Sedlištím. Stonava svůj zápas v Petřvaldu na Novojičínsku skvěle rozjela, ale následně nepochopitelně zkolabovala.

Sokol Dolní Lutyně – TJ Dolní Datyně 0:6 (0:2)

Dbakl! Fotbalisté havířovských Datyní si přijeli do Dolní Lutyně vyspravit skóre a vyhráli rozdílem třídy. „Děs a hrůza. Soupeř do nás vletěl a přehrával nás až do konce, vlastně si s námi dělal, co chtěl a my byli bezradní," kroutil nechápavě hlavou trenér Lutyně Jiří Skála.

K prvním dvěma brankám dopomohli Havířovanům sami domácí. U první situace se komicky srazili oba stopeři, takže Hruška dával prakticky do prázdné, druhý gól si dal Hanusek sám. „Ale i kdyby ho nedal, tak to tam hosté doklepnou, protože si už naběhli do vápna na balon. Byl to hezký centr," ocenil Skála práci havířovských hráčů.

Hostující převaha v utkání byla markantní. „Vlastně jsme soupeře ani nepustili do šance. Mužstvo skutečně podalo výborný výkon, skvěle zahráli i naši mladí Hruška se Švrčinou," chválil trenér Datyní Radek Nešpor. Před utkáním říkal Kubienovi, že tým potřebuje jeho góly. Kubiena dal čtyři…

Dolní Datyně (v bílém) excelovaly v Dolní Lutyni.

Branky: Kubiena 4, Hruška, vlastní. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 1:0. Diváci: 70.

D. Lutyně: Šajer – Pěgřim, Hanusek, Vávra, Twrdý – Regec (63. Wita), Velký, Fismol, Ochodek – Havlásek (80. Bednář), Macháček. Trenér: Jiří Skála.

D. Datyně: Vasilko – Neumann, Tomašák, Rohel – Miczka – Hruška, Vlček, Švrčina (74. Kulhánek), Kodenko (62. Balázs) – Kubiena, Robin Bilas. Trenér: Radek Nešpor.

Baník Albrechtice – BD Stav Sedliště 2:3 (1:0)

Fotbalisté Albrechtic nepotvrdili cenný bodík ze Stonavy a doma odevzdali všechny tři Sedlištím. „Já už vážně nevím, co s tím," připomněl svou větou albrechtický kouč Tomáš Vychopeň jednu z legendárních hlášek z nesmrtelného filmu Jáchyme, hoď ho do stroje.

„Všichni cítíme, že těch šancí, které si vypracujeme, je dost na to, aby nám to stačilo na vybudování solidního náskoku, ale prostě se nám ty šance nedaří proměňovat. Alespoň ne v takové míře, abychom byli spokojeni," nesouhlasně vrtěl hlavou trenér Albrechtic po domácím zápase, v němž jehož tým sehrál proti Sedlištím klasický zápas o šest bodů.

Soused v tabulce prohrával v Albrechticích 0:1, pak i 1:2, ale nakonec vyhrál. „To jsme celí my. Místo, abychom soupeře dorazili, nedáme tutovky a vezeme se," pokrčil rameny Vychopeň.

Branky: 37. Goj, 71. Kroužek – 67. z pen a 87. Krejčok, 79. Mokroš. Rozhodčí: Žáček. ŽK: 1:1. Diváci: 138.

Albrechtice: Hekera – Korzeniowski, Věčorek, Dorozlo, Wojtyna – Žyla, Široký, Jakub Kociolek, Izaiáš (85. Čoček) – Goj (82. Smiga), Kroužek. Trenér: Tomáš Vychopeň.

TJ Petřvald na Moravě – SK Stonava 4:2 (3:2)

Fotbalisté Stonavy nedovedli k vítěznému konci solidně rozehraný mač na hřišti Petřvaldu na Moravě. Ačkoliv po čtvrthodině hry vedli 2:0, ztratili už poločas. „Nechápal jsem. Do soupeře jsme vletěli, po dvou rychlých kombinacích ze strany a rychlém přechodu do útoku jsme se ujali brzkého vedení a zdálo se, že utkání zvládneme na jedničku," komentoval skvělý nástup svých hráčů trenér Stonavy Josef Čermák.

Jenže domácí asi potřebovali pořádně nakopnout, aby se probrali. Okamžitě začali po trávníku jezdit, napadat a výsledkem byl dokonalý obrat během pár minut. „Když jsem z úst diváků zaslechl, že takovou divočinu tam už dlouho neměli, tak jsem se jen v duchu pousmál. Kdyby tak pánové věděli, jak hrajeme všechny naše zápasy," poznamenal Čermák, ale do smíchu mu moc nebylo.

„Je pravda, že přicházíme zbytečně o body, ale my prostě neumíme bránit a čekat, že stav 0:0 vydrží," pokrčil rameny Čermák. I proto má Stonava na kontě nejvíc vstřelených, ovšem taktéž obdržených branek, což je asi rarita. Minimálně na tým z přesného středu tabulky.

Branky: 18. Ručka, 24. Prudký, 37. Malúš, 50. J. Huvar – 10. Kisel, 16. Frait. Rozhodčí: Kolečkář. ŽK: 2:2. Diváci: 100.

Stonava: Tvardík – Sochora, Škuláň, Aniol, Hančin – Kluz, Kisel, Juroszek, Hromada – Macko, Frait. Trenér: Josef Čermák.