Upevnilo si tak vedoucí postavení v tabulce. „My jsme věděli, že ta prohra někdy přijde, ale přišla zrovna v nejnevhodnější moment. Radši bych prohrál někde jinde než zrovna v Ústí,“ uznal hrající kouč Havířova Miroslav Matušovič.

Sportovně však uznal, že soupeř vyhrál zaslouženě. „Nám to dneska opravdu nevyšlo. Ústí určitě vyhrálo poprávu,“ přiznal férově. Od svého týmu však čekal rozhodně jiný výkon. „Nechci snižovat kvalitu Ústí, ale porazili jsme se sami. Byli jsme mátožní, málo nebezpeční. Byl to špatný výkon, se kterým nemůžete pomýšlet na body,“ doplnil.

Těšíňané i přes herní převahu žádný gól nevytěžili.
Těšín udržel nulu, ale zůstal poslední

Indiáni měli mizerný vstup do zápasu, po deseti minutách inkasovali, po dalších deseti znovu. Dva góly dostali z penalt. „Byly nařízeny správně,“ přiznal Matušovič. Víc mu vadila situace, po které Havířov snížil na 2:1. Pomezní Koláček však signalizoval ofsajd. „Podle nás to byl zcela regulérní gól,“ štvalo Matušoviče. „Něco jiného je jít do kabin za stavu 0:2 a něco jiného za stavu 1:2. Ten gól vždycky mančaft nakopne,“ namítl.

V kabině si hráči museli svůj výkon vyříkat. Rozhodně nebyl podle trenérových představ. „Jenže brzy jsme dostali třetí branku a bylo po zápase,“ mávl znepokojeně rukou. Lišaník sice korigoval, ale to bylo málo. „Prohrát se může, ale po nějakém výkonu. Ten dnešní byl prostě špatný, vyhrát jsme si nezasloužili. Musíme se z toho poučit,“ upozornil.

Pohádka o koblížkovi
OBRAZEM: Děti se rozloučily s letošním festivalem pohádek

Porážka je nepříjemná hlavně z toho důvodu, že se Indiánům zase o něco více vzdálilo první místo, a tím i postup do MSFL. „Štve nás to, protože naše manko na Ústí zase narostlo. Ale zbývá ještě dost kol, musíme se otřepat a zase udělat nějakou vítěznou sérii,“ přál by si.

Sokol Ústí – MFK Havířov 4:1 (2:0)

Branky: 11., 22. z pen. a 72. z pen. Sencovici, 53. Marek – 60. Lišaník. Rozhodčí: Galář – Kostelník, Koláček. ŽK: 2:4. Diváci: 321.

Havířov: Směták – K. Skoupý, Hottek (78. Baran), Igbinoba – Klejnot, Wojnar, Zupko (57. Chlopek), L. Skoupý – Matušovič (73. Sedláček), Lišaník, Omasta. Trenér: Miroslav Matušovič.

Orlovští fotbalisté si zase zatopili.
Orlová nepotvrdila body z Těšína