„Jsem nevýslovně zklamaný. Měli jsme možnost ještě zabojovat o druhé místo, takhle se ta naše šance ztenčila. Postavili jsme ofenzivně laděnou sestavu, měli více ze hry, ale doslova stupidní individuální chyby nás poslaly k zemi," poznamenal hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič.

Poločasové skóre 0:3 tak úplně neodráží obrázek herního děje, protože domácí kombinovali a vytvořili si čtyři velké šance, které ale zlikvidoval pozorný Čech v bráně Hanáků.

Ti spoléhali na brejkové situace a po chybách váhajících Havířovanů k nim dostali několik možností, z nichž rovnou tři využili. „Nevěřícně jsem sledoval, jak nám to tam padá a my se naopak nemůžeme trefit. Ale je to bohužel obrázek naší slabé střelecké produktivity. Zápas, kde jsme měli brát jasné tři body, jsme nezvládli, přičemž jsme se vlastně porazili sami," dodal otráveně Matušovič.

Na své svěřence bude ve zbývajících dvou kolech ještě apelovat, aby nic nevzdávali. Druhé místo, které by mohlo být za určitých možností postupové (spekuluje se o zrušení B-týmů v MSFL), je pořád ve hře. „Pořád je o co hrát, bohužel proti Přerovu jsme to nezvládli, i když jsme měli herně navrch. Teď musíme nutně uhrát šest bodů a čekat," podotkl Matušovič.

MFK Havířov – Viktorie Přerov 0:3 (0:3)

Branky: 14. Václavíček, 19. Blažkovský, 26. Chuda. Rozhodčí: Dudek – Macrineanu, Šamárek. ŽK: 1:4. Diváci: 250.

Havířov: Směták – Lisický, Matušovič, Wojnar, L. Skoupý – Zupko (46. Cenek) – Omasta, Förster (70. Švábík), Uher (74. K. Rozsíval), Klejnot – Gomola. Trenér: Miroslav Matušovič.