Poslední dva přípravné zápasy před jarní části divize mají za sebou havířovští fotbalisté. Oba prohráli, ale v každém se předvedli ve zcela jiném světle. Zatímco proti favorizovaným Mikulovicím odehráli velice dobrou partii, tak v zápase s Dětmarovicemi zklamali.

FK Mikulovice – MFK Havířov 3:2 (3:0)

Byl to kvalitní a zajímavý zápas, který už připomínal mistrovský zápas. Oba týmy hrály s nasazením a v tempu. My jsme vlastně všechny tři góly soupeři darovali, ale sami jsme dali branky po chybách soupeře, takže v tomto ohledu si nemáme co vyčítat,“ řekl po zápase havířovský trenér Pavel Rücker.

Branky Havířova: Lukan, Stachel.

Havířov: Mrózek (46. Juras) – Valový, Kadlčák, Blažek (46. Stachel), Pištěk – Pristáš (40. Lukan), Hrbáček (46. Valla), Michalčák, Breškovec, Pešek – Skotnica.

SK Dětmarovice – MFK Havířov 2:1 (1:1)

Nemůžu pochopit, jak někteří hráči odehrají velmi dobrý zápas proti Mikulovicím a pak zcela propadnou v utkání proti účastníku krajského přeboru. Obrovský rozdíl byl úplně ve všem. S některými hráči musíme jejich přístup probrat, protože v divizi by takhle vyhořeli. Předpoklady jedinců jsou jedna věc, ale jejich naplnění, to je něco jiného. Doufám, že to hráči pochopí a proti Prostějovu už k tomu přistoupí zodpovědně,“ dodal Rücker.

Branky: Matušík z pen., Beilner – Kosňovský.

Dětmarovice: Svatoš – Pastucha (65. Novák), Prčík, Aniol, Škuláň – Špička – Schimke (46. Kroužek), Punčochář, Matušík (65. Beilner), Karkoška – Goj (46. Papcún).

Havířov: Juras (46. Mrózek) – Valový, Valla, Kadlčák, Pištěk – Lukan, Michalčák, Breškovec, Kosňovský, Pešek (Skotnica) – Vachtarčík (46. Baláž).

Indiány čeká už o víkendu první mistrovský zápas. Jelikož u odvolací a revizní komice uspěli s odvoláním proti rozhodnutí STK Moravy o kontumaci jejich zápasu v Prostějově, absolvují na hřišti soupeře dohrávku podzimní části. Zápas s týmem, který přes zimu opět notně posílil své řady a netají se choutkami na postup, je naplánovaný na neděli 18. března od 15 hodin.