Motor karvinské záložní řady Jan Šisler po utkání ocenil „mladé pušky" Filipa Panáka a Vojtěcha Smrže. „Myslím si, že podali velice dobrý výkon, nebáli se vymýšlet a kombinovat. Filip hrál poprvé v základu, Vojta dokonce poprvé za áčko a oba skočili do utkání zrovna proti Spartě. Určitě si řekli o šanci, možná trenérovi svým dobrým výkonem zamotali trochu hlavu," pousmál se Šisler.

Jinak ale moc důvodů k úsměvům neměl. „Připomnělo mi to naše některé zápasy venku. V poli jsme hráli se Spartou vyrovnaně, ale když má přijít na finální fázi, vázne nám to. Ve vápně jsme nebyli nebezpeční, Sparta naopak ano, hrála nesmírně účelně a v koncovce precizně," porovnával Šisler.

Karviná už při prvním výjezdu do hlavního města působila sympatickým dojmem, kdy se nebála proti Slavii kombinovat, nebetonovala a předvedla několik ofenzivních manévrů. Na Spartě to bylo podobné. Když má ale udělat poslední krok k zakončení své útočné akce, selhává.

„Je to bohuže tak. Tu nám chybí lepší nahrávka, tu zas metr nebo dva k balonu, nebo lepší zpracování. Měli jsme tam nějaké šance, dokonce dvě tutovky, ale když je nedáme, těžko se můžeme divit, že nevyhráváme. Bez gólů to prostě nejde a my se v posledních zápasech se zakončením trápíme," připomněl Šisler bezbrankové karvinské duely proti Liberci (0:0), Slovácku (0:1) nebo nyní na Spartě (0:3).

Po vydařené první půlce podzimu začíná MFK v té druhé ztrácet, přestože jeho pozice uprostřed tabulky je nadále dobrá. „Začíná se to na nás tlačit," uznává Šisler. „Bezpodmínečně teď potřebujeme vyhrát proti Bohemce. Po posledních výsledcích jsme se dostali do ošidné situace, musíme zabrat teď i v Brně, abychom mohli jít do zimní přípravy s větším náskokem a tím i klidem," upozorňuje.

V sobotu čeká od Bohemky trochu jiný styl fotbalu, než předvedla Sparta. „Bude to víc o soubojích. Přestože Bohemka se pod trenérem Koubkem herně zvedla a dovede hrát velmi dobře kombinačně, což předvedla třeba o víkendu, kdy doma přehrávala Teplice, tak u nás to bude úplně jiný zápas pro oba. Bude to hodně důležité, klidně může rozhodnout jediný gól. Proto čekám, že to bude tvrdší a soubojové utkání. Žádný z týmů nebude chtít ztratit," předpovídá Jan Šisler.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.