„Uvědomujeme si to. Boleslav ligu nerozjela vůbec dobře, svým způsobem mě to hodně překvapilo, že prohrála oba domácí zápasy. S Olomoucí jsem její porážku nečekal vůbec a také proti Spartě jsem si myslel, že uhraje aspoň bod,“ míní Jan Kalabiška.

V minulé sezoně se Karviné na Boleslav zadařilo, když doma remizovala a na hřišti soupeře dokonce vyhrála. „Ano, vyhrálo se, ale na to nevzpomínám rád, protože v té době jsem hrál ještě za Bolku,“ směje se Kalabiška.

Teď bude s ostatními spoluhráči dělat vše pro to, aby Mladá Boleslav neuspěla ani dotřetice. „Musíme jí tu krizi prohloubit. Doma potřebujeme bodovat. Ale víme, že mají kvalitní tým, nebude to vůbec jednoduché, právě z toho pohledu, že už se potřebují někde chytit,“ přemýšlí nejlepší střelec karvinské přípravy.

Mladá Boleslav má za sebou kromě ligy také předkolo Evropské ligy, kde ale vypadla s albánským Skanderbeu Korce. „Budou spíš více rozehraní, než unavení. V tomto týdnu neměli ani MOL cup, na rozdíl od nás, takže jim volno prospěje a budou nahecovaní,“ myslí si Kalabiška. V neděli čeká spíš vyrovnaný zápas. „Doma nechceme ztrácet, ta dvě ligová utkání nám na rozehrání stačila, takže bychom měli být připraveni,“ hlásí před zápasem, který začíná na Městském stadionu v Ráji v 17 hodin.