Bývalý trenér Karviné Leoš Kalvoda, aktuálně na lavičce Znojma, slaví se svým týmem dobytí karvinského domácího prostředí. Situace obou klubů je na začátku sezony opačná, než napovídaly papírové předpoklady.

„Jen vydržet, říkám chlapcům, jen vydržet. Máme teď těžké soupeře, Zlín, Bohemku, to taky nebude žádná prča," varuje trenér Kalvoda, který se do Karviné těšil, protože zde má z dob svého působení u mužstva hodně přátel.

„Těšil jsem se hodně. A chtěl jsem uhrát co nejlepší výsledek. To se nám povedlo. I když jsme měli Karvinou nastudovanou, strach jsme měli taky. Soupeř hrozil spoustou centrů do vápna, kde byli vysocí Bolf, Presl či Vrána, kdežto my nemáme tak vysoké hráče a proto jsme museli karvinské kluky atakovat už na jejich polovině, aby se k těm nákopům vůbec nedostali," poodkryl něco z taktických náčrtků Leoš Kalvoda.

Ačkoliv si domácí vypracovali v samém úvodu dvě obrovské šance, neproměnili ani jednu a prakticky se opakovala situace z týden starého utkání se Zlínem. Soupeř dal gól a žádný nedostal. „Bohužel si musíme přiznat, že náš výkon už nebyl tak kvalitní jako se Zlínem. Podobné šance, jaké jsme měli v úvodu zápasu, musíme proměňovat a ne je trestuhodně zahazovat. Pak už se nám hra nedařila tak, jak bychom chtěli, byla to spíš křeč. Holt jsme už nevytvořili na soupeře fotbalovou kvalitu a ten neustále hrozil z brejků. Druhá půlka už nebyla na tři body, to bylo zřejmé," vyjádřil se kriticky k výkonu karvinského mužstva trenér Pavel Malura.

MFK OKD Karviná – 1. SC Znojmo 0:1 (0:1)

Branka: 20. Vašíček. Rozhodčí: Adámek – Pilný, Plesar, žluté karty: Fischer, Mikula, Hrtánek, Juřena – Buchta, Okleštěk, diváci: 1415.

Karviná: Rakovan – O. Cverna, Mikula, Bolf, Hrtánek – Hoffmann (46. Presl), Fischer – Ciku (76. Vrána), Wojnar, Vladavič – Besta (67. Juřena). Trenér: Pavel Malura.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#