„V koutku duše jsem doufal, někde vzadu v hlavě nosí člověk naději, že by si první ligu mohl ještě kopnout. Jsem rád, že se to povedlo," usmíval se po sobotním vítězství nad Pardubicemi, které dalo Karviné definitivu.

„Teď už nám samozřejmě spadl ten balvan ze srdce. Je to fantastické. Celý rok byl dlouhý a náročný, ulevilo se nám, že to máme za sebou," přiznal bývalý hráč Žižkova, Příbrami či střížkovských Bohemians. „Měli jsme před sebou těžký úkol a splnili jsme ho," byl spokojen.

Který zápas byl podle něj nejtěžší? „Já bych řekl, že všechna kola byla těžká. Vůbec bych to nerozlišoval, protože soutěž je extrémně vyrovnaná a rozhodovaly maličkosti. Velkým plusem bylo, že jsme na jaře neprohráli, takže jsme vlastně po každém kole navyšovali náš bodový stav. To také hrálo velkou roli," myslí si.

A první liga? „Tak tam se ty zápasy hrají trochu jinak, i úroveň je jiná, takže asi bude třeba tým doplnit, abychom hráli v lize důstojnou roli. Je tady sice spousta hráčů odjinud a na hostování, ale ono se dá říct, že to takhle funguje ve spoustě mužstev. Všude je většina hráčů odjinud, v tom bych nějaký extraproblém neviděl," uzavřel kapitán postupující Karviné.

Celý článek v tištěném vydání Deníku.